30 januari 2023, Goedereede/Stellendam - Afgelopen vrijdag 27 januari reikte wethouder Henk van Putten aan twee scholen op ons eiland het SCHOOL op SEEF-verkeersveiligheidslabel uit. Verkeerseducatie wordt op alle scholen wel gegeven maar de SCHOOL op SEEF-scholen OBS Buten de Poorte in Goedereede en het CNS Zomerland in Stellendam gingen een stap verder. Lee smeer >>

Vervolg

Naast de lessen uit een boekje, oefenen SCHOOL op SEEF-scholen ook in de praktijk. "Van veilig oversteken met de kleuters tot fietsen in de schoolomgeving waarbij verkeerssituaties die de leerlingen dagelijks tegenkomen worden geoefend. Ook thema’s als zichtbaarheid en afleiding in het verkeer komen tijdens de lessen aan bod."

SCHOOL op SEEF-verkeersveiligheidlabel

Vrijdag 27 januari reikte wethouder Henk van Putten aan twee scholen het SCHOOL op SEEF-verkeersveiligheidslabel uit. Hij was deze ochtend aanwezig bij CNS Zomerland in Stellendam en bij OBS Buten de Poorte in Goedereede. De school in Stellendam ontving het label voor de tweede keer. De school in Goedereede mocht het label voor de vijfde keer in ontvangst nemen. Van de maximale score van 30 punten heeft de labelcommissie CNS Zomerland 28 punten en OBS Buten de Poorte 29 punten toegekend. Naast het label ontvingen beide scholen uit handen van de wethouder een extra beloning voor deze mooie prestatie.