Middelharnis - De Stichting Oost-Europa Werkgroep Middelharnis is op ons eiland bij velen bekend. "Onze projecten zijn te vinden in Roemenië. We werken daar onder het armste deel van de bevolking in Uioara en omliggende dorpjes. Door het coronagebeuren is onze stichting in zwaar weer gekomen. In al de tientallen jaren van ons bestaan is het nog nooit eerder gebeurd, dat we onze financiële reserves moesten aanspreken om aan onze verplichtingen te kunnen voldoen...Maar u kunt ons steunen door het kopen van bijvoorbeeld mooie Kerstkaarten (6 voor €4,-) of Tulpenbollen." Lees hieronder verder.

Vervolg

Voor meer gegevens over wie we zijn en wat we doen en hoe we dat doen, verwijzen we graag naar onze website, die onlangs drastisch is vernieuwd. Ook kunnen lezers in de krant regelmatig verslagen lezen van acties die gehouden worden en gehouden zijn.

Door het coronagebeuren is onze stichting in zwaar weer gekomen. In al de tientallen jaren van ons bestaan is het nog nooit eerder gebeurd, dat we onze financiële reserves moesten aanspreken om aan onze verplichtingen te kunnen voldoen. Al twee jaar lang hebben we geen inkomsten meer uit de huis-aan-huiscollecten, die in elk dorp op ons eiland werden gehouden. Dit alleen al is een inkomsten derving van rond de dertig duizend euro. Inkomsten van spreekbeurten en Power-Point avonden en verkopingen op braderieën werden afgelast.

Financieel steunen

De jaarlijkse transportkosten van de goederen die we naar Roemenië transporteren liggen rond de € 15.000,-Daarom doet de werkgroep een vriendelijk verzoek aan ieder die dit leest om indien mogelijk ons te willen steunen door ons werk financieel te sponsoren of onze stichting van een gift te voorzien. Ons bankrekeningnummer is: NL 97 RABO 03420 07 408 t.n.v. Stichting O-Europa te Middelharnis, onder vermelding van hulp Uioara.

Acties

Momenteel zijn we een paar weken geleden met een tweetal acties gestart, namelijk een kerstkaarten actie met zeer fraaie foto opnames van o.a. wat plekjes rond Dirksland, toen enkele jaren geleden sneeuw en ijs het landschap sierde. De tweede lopende actie is de verkoop van tulpenbollen. Na planting van de bollen komen er in het voorjaar prachtige rode tulpen te voorschijn.

De fotokaarten kunt u bewonderen zoals u ze ziet afgebeeld (foto hieronder). Er zijn vier setjes A-B-C en D, elk met zes fotokaarten beschikbaar. Aan u de keuze hoeveel setjes u wenst te bestellen. De kosten: u krijgt per set zes fotokaarten inclusief zes enveloppen voor €4,-.

De tulpenbollen kosten slechts tien cent per stuk. In iedere zak zitten vijftig bollen, dat is dus voor € 5,-. Vraag niet hoe dit kan, maar profiteer ervan! Hoe te bestellen en te kopen? Dat kan op verschillende manieren:

  • Aan huis bij de fam. M.H.Baan, Wilhelminalaan 16 te Dirksland. Graag van te voren uw bestelling even mailen naar mhbaan@kliksafe.nl of telefonisch via (0187) 6030512.
  • In Ouddorp bij Jouw Marktkraam. U vraagt dan naar kraam nummer 3380 van de stichting Oosteuropa. Daar liggen trouwens nog meer leuke dingen te koop. Alles wat daar in de kraam ligt komt onze stichting voor 100% ten goede. Indien gewenst komen we de bestellingen bij u thuis afleveren. En ze liggen nu ook in de boekwinkel van R. Akershoek in het centrum van Ouddorp, tegenover de Hervormde Kerk.
  • Als de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis op zaterdagmorgen 4 december tussen 9.30 en 11.30 uur weer open gaat om goederen in te leveren, zal er ook een kraam staan waar u allerlei dingen kunt kopen zoals groente, fruit, eieren , kaas koek enz. Ook kunt u daar de tulpenbollen en de kerstkaarten kopen, zolang de voorraad strekt. Bedankt voor uw aandacht en hopelijk tot ziens!

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie bekijkt u de website oosteuropa-werkgroep.nl

Tekst M.H. Baan