15 september 2021, Middelharnis - Deze week organiseert SCHOOL op SEEF de Schoolbrengweek. "De aftrap van de Schoolbrengweek was op maandag 13 september op CBS Het Kompas en OBS Stellegors in Stellendam." Ouders worden tijdens deze week opgeroepen de auto te laten staan en hun kind zo vaak mogelijk lopend of op fiets naar school te brengen. Minder auto’s maken de schoolomgeving veiliger en leerlingen doen verkeerservaring op om later veilig en zelfstandig aan het verkeer te kunnen deelnemen. De beweging is daarnaast ook nog eens goed voor de gezondheid en hersenen. Lees hieronder verder.

ANWB Streetwise

De aftrap van de Schoolbrengweek was op maandag 13 september op CBS Het Kompas en OBS Stellegors in Stellendam. De ANWB verzorgde deze dag het praktische verkeerseducatieprogramma Streetwise op de school. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektrische rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours werd de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Daarnaast zet ANWB Streetwise stevig in op afleiding in het verkeer door smartphonegebruik. Leerlingen werden bewust gemaakt van eigen (gevaarlijk) verkeersgedrag. Ook was er aandacht voor hoe kinderen veilig kunnen fietsen. Voor elke groep was er een eigen verkeersprogramma.

Nul verkeersslachtoffers

De Schoolbrengweek en Streetwise zijn onderdeel van ‘Maak een punt van nul’. Een gezamenlijk streven naar nul vermijdbare verkeersslachtoffers van de Rijksoverheid, de provincie Zuid-Holland en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee.