Regio - Word een Waterbaas! Ons land zit vól "waterbazen": mensen die iets doen om te zorgen voor schoon of voldoende water in Nederland. Bijvoorbeeld door afval uit het water te vissen, groene daken aan te leggen of tegels in de tuin te vervangen door planten. Waterschap Hollandse Delta: "Als waterschap zijn wij hartstikke blij met al die Waterbazen. Want hoe meer waterbewuste Nederlanders, hoe beter." Lees hieronder meer.

Word ook een Waterbaas: Tips!

Bijdragen aan schoon en voldoende water is makkelijker dan je denkt. Met kleine aanpassingen in en rondom het huis kun je al veel bereiken. Denk aan regenwater opvangen met een geveltuintje, kleding zonder microplastics dragen en geen verfresten door de wc spoelen. Benieuwd wat jij kunt doen? Bekijk dan de tips hoe jij waterbewuster kunt leven. En volg ons op Facebook en Instagram!

Watervriendelijke subsidie

Je kunt subsidie krijgen als je zorgt voor blijvende verbetering van water en groen in jouw buurt. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een regenton of een grotere opslag van regenwater. Maar ook verenigingen en organisaties kunnen subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor een groen dak van een gebouw of voor het vergroenen van een schoolplein.

Jouw verhaal

Ben of ken jij ook een Waterbaas, iemand die bewust met water omgaat? Dan horen we graag jouw verhaal. We kunnen jouw verhaal misschien gebruiken om anderen te inspireren om een waterbaas te worden. Mail jouw verhaal naar communicatie@wshd.nl.