22 maart 2021, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week gaan over de Landschappelijke Gebiedsvisie Drie landschappen en een dorp op de Kop van Goeree. Ook kunt u kijken naar de 'Culturele Talkshow', Streekdocumentaire en Blik op Goeree-Overflakkee. Lees hieronder meer

Nieuwe items

  • ’t Eiland Actueel – Landschappelijk Gebiedsvisie Drie Landschappen en een dorp op de kop van Goeree: Duinen, polders, zandwallen én dorp. De kop van Goeree, rondom Ouddorp/Oostdijk, is een bijzonder gebied mét een uniek karakter. De ruimtelijke kwaliteiten van de dorpen en die landschappen staan echter onder druk. Een spanningsveld tussen behoud en bescherming aan de ene kant en vernieuwing en ontwikkeling aan de andere kant. Daarom heeft de gemeente Goeree-Overflakkee samen met de Provincie Zuid-Holland de landschappelijke gebiedsvisie ‘Drie landschappen en een dorp op de Kop van Goeree’ ontwikkeld. Deze gebiedsvisie, tot stand gekomen na onderzoek en gesprekken met belanghebbenden in het gebied, is de basis. Hiermee gaat de gemeente met de inwoners en organisaties in gesprek.
  • Culturele Talkshow – Be Mekaere – deel 2: De talkshow "Met Mekaere" is opgezet door Come Together, een nieuwe stichting uit Oude-Tonge die meer kunst voor én door jongeren op Goeree-Overflakkee wil stimuleren. In deze tweede editie van "Met Mekaere" zitten de gasten Anika de Werk, Liam Noordzij en Nouri Yetgin met elkaar aan tafel bij Jaouad Dikri. Er wordt een gesprek gevoerd over kunst en muziek op Goeree-Overflakkee. Daarnaast is er ook een interview met Danny Yellow. Kortom iets wat je niet mag missen!
  • Streekdocumentaire – Best of Nature – deel 3: In de derde aflevering van Best of Nature zijn we aan de kust van Goeree-Overflakkee. Boswachter Jan de Roon van laat de ongerepte Kwade Hoek zien. Chantal van Burg, ook van Natuurmonumenten, neemt ons mee naar het Vogelobservatorium Tij. Op het strand van Ouddorp vertelt kunstenaar Matthijs Lievaart over zijn idealistische project ‘Doe Mee, verlos de zee’.
  • Blik op GoereeOverflakkee – deel 52: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer: Ellen van Rossum – Valpreventie: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Marlies van Adrighem weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Annelies met Ellen van Rossum over Valpreventie. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over lokale omroep RTV Slogo op webiste rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo