5 februari 2021, Goeree-Overflakkee - Dit weekend wordt er winters weer verwacht. Op sommige plaatsen kan er flink wat sneeuw gaan vallen. Gemeente Goeree-Overflakkee: "We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze wegen begaanbaar blijven. Daarom bestrijdt de buitendienst van de gemeente de gladheid op wegen (binnen de bebouwde kom) in een vastgestelde volgorde. We strooien eerst de wegen die het meest worden bereden, de zogenaamde hoofdwegen. Het uitgangspunt hierin is dat een inwoner binnen een afstand van 750 meter een gestrooid weggedeelte kan bereiken...."Lees meer.

Vervolg

Daarna bestrijden we gladheid op routes van het openbaar vervoer, op- en afritten van dijken, doorgaande ontsluitingswegen en doorgaande fietspaden. Wanneer de hoofdroute is gestrooid en de capaciteit van de buitendienst het toe laat behandelen we voetpaden bij verzorgingstehuizen, winkelgebieden, openbare gebouwen, basisscholen en bruggen. We vragen inwoners om het gedeelte van het voetpad voor de woning zelf schoon te houden. De gemeente verstrekt geen strooizout aan inwoners.

Gevaarlijke situaties krijgen voorrang

Op de overige wegen vindt gladheidsbestrijding alleen plaats als de hoofdroutes ijs- en sneeuwvrij zijn, er personeel beschikbaar is en het binnen de diensturen van de buitendienst past. In principe rijdt de gemeente de strooiroutes in een vaste volgorde. Als er meldingen binnenkomen van gevaarlijke situaties, strooien we deze locaties met voorrang.

Wees extra alert

We kunnen niet alle wegen gelijktijdig strooien en roepen weggebruikers daarom op om extra alert te zijn. Houd de verkeersinformatie goed in de gaten en houd rekening met de weersomstandigheden. Pas daar uw rijstijl en snelheid op aan.

Kijk voor meer informatie over de bestrijding van gladheid op goeree-overflakkee.nl/gladheidsbestrijding.