2 februari 2021, Regio - "Wordt Flakkeeënaar regionale voorleeskampioen 2021?" Op woensdag 10 februari wordt de regiowinnaar bekend gemaakt van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze wedstrijd wordt al 25 jaar georganiseerd in Nederland. Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 strijden eerst om voorleeskampioen van hun eigen school te worden, daarna nemen ze het tegen elkaar op voor het regiokampioenschap. Vervolgens mogen de regiokampioenen de eer verdedigen tijdens de Nationale finale. En wie weet wordt hij of zij de nieuwe Nederlandse Voorleeskampioen! Lees hieronder meer.

Bekendmaking winnaars tijdens livestream op 10 februari

Maar voor het zover is, gaat het op 2 februari tussen de afgevaardigden van maar liefs 28 basisscholen uit de regio’s Goeree-Overflakkee, Nissewaard en Voorne-Putten. Leerlingen van scholen uit deze regio’s worden verdeeld in drie groepen en lezen online voor. Uit elke groep wordt een winnaar gekozen die door gaan naar de landelijke finale. De winnaars worden op 10 februari bekend gemaakt tijdens het wekelijkse online voorlezen. De bekendmaking is te volgen door via de website van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg door te klikken naar de livestream Voorlezen op woensdagochtend.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheek. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Voorlezen helpt bij het begrijpen van teksten en vergroot de woordenschat.