Regio - Sinds de uitbraak van het coronavirus rijdt Connexxion een aangepaste, afgeschaalde dienstregeling. Nu een aantal maatregelen door de overheid wordt versoepeld, gaat het openbaar vervoer ook weer meer rijden. Daarom hervat Connexxion per 1 juni de reguliere dienstregeling met enkele uitzonderingen. Lees de uitzonderingen hieronder.

De uitzonderingen in de dienstregeling per 1 juni zijn:

- Van de lijnen 436 en 437 zullen de spitsritten met ritnummers 26, 27, 31, 33, 36, 37, 90, 99, 102, 112, 115, 128, 131, 134, 135, 140, 141 nog niet rijden.

- Van lijn 436 wordt rit 30 ingekort en rijdt dan alleen tussen Den Bommel P+R en Dirksland Ziekenhuis.

- De buurtbussen lijnen 711/712 rijden nog niet.

De uitzonderingen gelden omdat forenzen en/of studenten voornamelijk gebruik maken van bovengenoemde ritten. Voor deze doelgroepen gelden nog steeds beperkingen met betrekking tot werken op kantoor (werk zoveel mogelijk thuis) en naar school gaan.

Buurtbussen rijden nog niet

De buurtbussen zullen nog niet rijden, omdat Connexxion voor zowel de passagier als voor de chauffeur nog niet de juiste maatregelen kan treffen. Denk hierbij aan gepaste afstand houden en zo min mogelijk contact tussen chauffeur en reiziger. Connexxion werkt hard aan een oplossing, maar het is vooralsnog niet verantwoord om buurtbussen in te zetten.

Mondkapje verplicht, achterin instappen

Reizen in het openbaar vervoer zal per 1 juni wel iets anders zijn. Als reiziger ben je vanaf 1 juni namelijk verplicht om je eigen mondkapje te dragen in de bus. Deze dient de reiziger zelf te verzorgen. Reizigers stappen nog steeds achterin de bus in. Je kunt een kaartje kopen op de website van Connexxion of je reist met een OV-chipkaart. Je kunt geen kaartje bij de chauffeur kopen.

Minder capaciteit

De capaciteit in de bussen is vanwege de coronamaatregelen minder dan normaal. Connexxion vraagt reizigers hier rekening mee te houden en begrip te hebben voor de situatie. Samen met de reizigers kunnen we onze dienstverlening blijven verzorgen voor de mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

Let op: Connexxion adviseert reizigers om kort voor hun reis de online reisplanner te raadplegen voor actuele reisinformatie.

Heeft u na het lezen van dit bericht nog vragen over de dienstregeling? Dan kunt u contact opnemen met Connexxion, via de klantenservice.