Goeree-Overflakkee - Het is mooi weer op Goeree-Overflakkee. De zon schijnt en het ziet ernaar uit dat het droog blijft de rest van de week. Fijn als we even een luchtje moeten scheppen, maar let op! Het graspollenseizoen komt eraan. Sommigen die gevoelig zijn hebben het al gemerkt: het hooikoortsseizoen is begonnen. Het berkenpollenseizoen eindigt eind april, maar grassoorten gaan juist nu bloeien. Let op dat je je hooikoortsklachten niet verward met de klachten die je kunt hebben bij corona, maar stel medische zorg ook niet uit en blijf de huisarts ook in deze tijd raadplegen. Lees hieronder meer.

Vervolg

Doordat het droogt blijft deze week kunnen grassoorten verdrogen en dat scheelt in de klachten die je kunt krijgen als je last hebt van hooikoorts. Maar heb je klachten? Verward ze dan niet met de klachten die je kunt hebben bij het coronavirus.

  • Gebruik je hooikoorts medicatie tijdig, of zelfs voordat je eventueel last krijgt, om de ergste klachten mis te lopen.
  • Was je kleding net iets vaker, maar hang deze niet buiten te drogen.
  • Ga voor het slapen gaan nog even douchen en was de pollen uit je haar, zodat deze niet op je kussen terecht komen.
  • Laat je ramen en deuren zoveel als mogelijk dicht. Als je je huis even wilt 'luchten', doe dit zo vroeg mogelijk op de dag.

Verergerde klachten

Heb je toch verergerde klachten en twijfel je of het je allergie is? Bel met de huisarts en overleg. Sommige hooikoortsklachten zijn identiek aan die van COVID-19.

Zorg goed voor jezelf en anderen. Houdt je aan de maatregelen die gelden. "Sámen maken we Goeree-Overflakkee!"