Middelharnis - De gemeente Goeree-Overflakkee sluit het Vliedpark in Middelharnis af: het is per direct niet meer toegestaan om daar te zijn. Het Vliedpark ligt aan de rand van nieuwbouwwijk De Westplaat en bevat onder andere een klimheuvel (beter bekend als ‘de berg’), een groot grasveld, een skatepark en een beweegtoestel. Het terrein is met bouwhekken afgezet. Er zijn bovendien borden geplaatst. Het park wordt opgenomen in het aanwijzingsbesluit bij de noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Lees hieronder verder.

Vervolg

Dit besluit is genomen nadat bleek dat in toenemende mate groepen jongeren zich ophouden op het terrein, en dan vooral rond het skatepark. Daarbij worden de richtlijnen en maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus niet in acht genomen. “Dit besluit hadden wij liever niet genomen”, reageert burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. “Het is ook heel vervelend voor de kinderen die hier spelen of de wandelaars, die zich wel goed aan de regels houden. Maar op dit moment is afsluiten de enige optie om hier groepsvorming te voorkomen.”

Verboden gebieden

Voor de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er nu drie gebieden aangewezen: naast het Vliedpark in Middelharnis werden al eerder de eilanden Ossenhoek en Hompelvoet in het Grevelingenmeer aangewezen als gebieden waar het verboden is te komen.

De bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente zijn bevoegd op te treden ter uitvoering van de noodverordening. Zij houden – samen met de politie en andere handhavingsinstanties – toezicht op de nieuwe noodverordening.

Aanwijzingsbesluit 8 april 2020

Aansluitend op de noodverordening COVID-19 30 maart 2020 wordt ook geregeld een nieuw aanwijzingsbesluit vastgesteld. Hier zijn specifieke gebieden en locaties aangewezen die onder de noodverordening vallen en worden aangeleverd door de gemeenten in de regio. Op 8 april is een nieuw aanwijzingsbesluit door de voorzitter vastgesteld. Het aanwijzingsbesluit gaat per direct in en is hieronder in te zien.

Aanwijzingsbesluit gebieden en locaties COVID-19 VRR van 8 april 2020.

Bijlage aanwijzingsbesluit gebieden en locaties COVID-19 VRR van 8 april 2020.