20 maart 2020, Middelharnis - "Ook op de Bosseschool in Middelharnis zie je geen spelende kinderen op het plein en zijn de lokalen leeg." Net als alle andere scholen op het eiland hebben de juffen ervoor gezorgd dat de "Bosseleerlingen" thuisonderwijs kunnen volgen. "Er zijn weektaken, huiswerkpakketten en inlogcodes uitgedeeld om lessen op afstand mogelijk te maken. Het voelt vreemd en heel erg anders... Maar waar je echt stil van wordt, is al we onze gedachten laten gaan naar de zorg en de ouderen. Zeker nu steeds meer verzorgingstehuizen hun deuren sluiten voor bezoek...."Lees hieronder verder.

Vervolg

Een handjevol leerlingen zijn nog wel op de Bosseschool te vinden. "Hun ouders hebben een beroep in de vitale sector en worden daarom op school opgevangen." Samen met deze leerlingen zijn de leerkrachten aan de slag gegaan voor de bewoners van Rijsenburg. "Met veel enthousiasme zijn er kaartjes geknutseld en geschreven. We willen aan de opa's en oma's laten weten dat we hen niet in de steek laten."

Zo schrijft een groep 4 leerling op zijn kaartje: "Ik denk aan u, lieve groetjes Owen". Ondertussen tekenen de jongste leerlingen van de school hartjes en sterren en maken ze handafdrukken van verf. "Want handen schudden kan nu even niet, maar een gebaar als dit, doet hopelijk goed."

Su Hartog