Goeree-Overflakkee - Het eilandelijk comité van Stichting Woord en Daad hoopte zaterdag 28 maart aanstaande de jaarlijkse krentenbrodenactie te houden. "Zoals u begrijpt kan deze geen doorgang vinden i.v.m. de uitbraak van het Corona virus. Maar, wilt u toch een bijdrage leveren aan het werk van Woord en Daad? Dan kan dat ook via de QR code. Scan deze hieronder met uw mobiele telefoon en u kunt eenvoudig doneren. Of middels een gift op bankrekening NL64 RABO 0385 4870 88, onder vermelding Krentenbrodenactie GO." Lees hieronder meer

Opbrengst Woord en Daad
De opbrengst is bestemd voor het Woord en Daadproject: “Toekomst voor Ethiopische straatkinderen”. Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van onderwijs, arbeid en inkomen en basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw).

Noodhulp en Weerbaarheid
In Ethiopië zijn de contrasten groot. In de hoofdstad Addis Ababa groeit de welvaart. Tegelijkertijd leven er meer dan 11.000 kinderen op straat.
Onze partnerorganisatie Hope for Justice vangt deze kinderen op in opvangcentra, waar ze naast onderdak en voedsel ook (psychologische) hulp krijgen om uiteindelijk weer terug naar huis te kunnen. Het doel van Hope for Justice is om gezinnen en gemeenschappen zodanig te versterken dat zij zelf voor hun kinderen kunnen zorgen, en te voorkomen dat kinderen op straat moeten leven. Veel van wat de organisatie doet om dit te bereiken heeft te maken met training en onderwijs.

Maak het verschil
U kunt het verschil maken voor mensen in acute nood en voor mensen die in risicogebieden wonen.

Op andere manieren bijdragen:
⦁ Op de bekende adressen en bij de Woord en Daad winkel kunt u de volgende zaken afgeven ten behoeve van Woord en Daad: Gebruikte mobiele telefoons, kleine cartridges, gebruikte postzegels en oude ansicht kaarten, oude buitenlandse munten, spaarzegels, gebruikte brillen en oude balpennen.
⦁ Als u thuis of in een winkel (wisselgeld) wilt sparen voor Woord en Daad kunt u daarvoor een spaarglobe aanvragen.
⦁ Ook kunt u informatie vragen over het sponsorprogramma van Woord en Daad.
⦁ Zie verder onze website: ⦁ www.woordendaadgo.nl.