Sommelsdijk - Schrijfster Saskia Maaskant komt voorlezen op basisschool de J.C. van Gent aan de Molenlaan te Sommelsdijk. De Nationale Voorleesdagen vinden dit jaar plaats van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari. Ieder jaar wordt er dan op alle scholen in het hele land extra aandacht besteed aan het belang van het voorlezen voor jonge kinderen. "Op de J.C. van Gent starten we woensdagochtend 22 januari de voorleesdagen met een lekkere eierkoek voor alle kleuters en natuurlijk gaan we dan genieten van allerlei (prenten)boeken. Dit jaar komt Saskia Maaskant, een echte schrijfster, op school om de kleuters voor te lezen!"Lees hieronder verder.

Vervolg

"Saskia Maaskant leest voor uit 'Het boek zonder tekeningen' van B.J. Novak om te bewijzen dat ook verhalen zonder plaatjes grappig kunnen zijn. Jonge kinderen vinden dit boek hilarisch en merken hoeveel plezier je kunt beleven met het lezen van boeken.

Saskia Maaskant is schrijfster van boeken voor oudere kinderen: Ze debuteerde in 2011 met de roman 'De Verteller van Beorga'. Haar tweede roman 'Kieuw' werd genomineerd voor diverse prijzen in Nederland en Vlaanderen en won de Accolade voor het 'Beste Jeugdboek' (Zeeuwse Boekenprijs). En haar derde boek 'Dromer' won 'De Kleine Cervantes 2018'.

Behalve schrijfster is Saskia ook de moeder van twee leerlingen van de J.C. van Gent, Floor en Bo. Het wordt dus weer heerlijk genieten van voorlezen deze dagen en natuurlijk blijven we ook na de Nationale Voorleesdagen veel aandacht besteden aan het voorlezen!"