Sommelsdijk - Vanuit haar missie (waar staan we voor?) en visie (waar gaan we voor?) hebben alle leerkrachten en leerlingen, met behulp van ouders, in de periode rondom Kerst extra aandacht gegeven aan de kernwaarden 'identiteit' (=voorbeeld zijn) en 'bekwaam' (=lerend en inhoudsgericht) van waaruit de school samen met de ouders hun kinderen wil opvoeden. "Vanuit geloof, hoop en liefde, gebruik makend van ieders kwaliteiten, samen iets betekenen voor ouderen in de omgeving van de school."Lees hieronder een verslag.

Geloof hoop en liefde
"Vanuit bovenstaande gedachte was het de week voor de kerstvakantie een extra leerzame en gezellige drukte in en om de School met de Bijbel in Sommelsdijk. Zo werden er Kerstkaarten gemaakt en bezorgd.

Opa en oma dag

In groep 3 was het 'Opa en oma dag'. Zij werden ontvangen met koffie en heerlijke door de kinderen zelf gebakken koekjes, daarna lekkere pannenkoeken gegeten. De kinderen lieten aan de opa's en oma's het onderwijs zien en daarna werden de rollen omgedraaid; er werd door de opa's en oma's (in het Streekmuseum) aan hun kleinkinderen over vroeger verteld. Een leerzame en geslaagde dag!

Kerstliederen

Ook werd er op verschillende woongroepen van Nieuw Reijsenburgh kerstliederen gezongen door leerlingen en ook onze adoptiekinderen van Woord en Daad werden niet vergeten door het sturen van kaarten.In groep 8 was een heerlijk ontbijt geregeld voor de (groot) ouders en werd op muzikale wijze het kerstevangelie gezongen en verteld waarbij elke leerling zijn of haar talent kon inzetten.In groep 7/8 waren de ouderen en alleenstaande van Den Hooge Caemer uitgenodigd. Er werd door de leerlingen gezongen of verteld over het Kerstevangelie. Andere kinderen hadden een heerlijk kerstdiner ter plaatse klaargemaakt en werd er met de ouderen aan het einde nog een potje gesjoeld. Alle kinderen konden op deze manier hun muzikale, organisatie talenten volledig inzetten. Wat werd er genoten door zowel de ouderen, leerlingen en leerkrachten.In groep 7 was er gekozen voor een lopend buffet voor de opa's en oma's en genodigden. De kinderen zongen in een koor prachtige liederen en vertelde de juf een spannend kerstverhaal. Vele dankbare reacties vanuit de omgeving als dank voor de aandacht was de waardering die elke leerkracht en leerling mocht ontvangen voor de inzet."Dit had ik nodig" of "dit hebben we nog nooit meegemaakt" zijn hier voorbeelden van.We zien terug op een mooie tijd waarin we als school iets vanuit onze kernwaarden nu op deze manier iets mochten betekenen voor anderen en daarnaast zelf ook veel hebben geleerd van hen.