Dirksland - "Als rookvrij ziekenhuis willen wij voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers een prettige en gezonde omgeving nastreven. Dit betekent dat zowel het ziekenhuis als het terrein van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis per 1 januari 2020 volledig rookvrij is. Zo dragen we bij aan de best mogelijke zorg en gezondheid voor onze patiënten en medewerkers." Lees hieronder meer.

Vervolg

“In een tijd waarin sportclubs, scholen en ziekenhuizen zich rookvrij verklaren én in de vaste overtuiging dat vele organisaties volgen, kunnen én willen wij als zorgorganisatie niet achterblijven,” verklaart initiatiefnemer Bert Meershoek, gynaecoloog in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Koos Moerland, voorzitter raad van bestuur: ”het is een logische ontwikkeling. Roken is slecht voor de gezondheid en wij willen onze patiënten de beste zorg bieden. Bovendien gaat het herstel van bijvoorbeeld een operatie sneller als de patiënt niet rookt. Aan patiënten die roken wordt bij de intake al gevraagd of zij willen stoppen en of zij daar hulp bij nodig hebben.”

De abri’s en asbakken zijn verwijderd. Met borden wordt duidelijk gemarkeerd waar de rookvrije zone begint en eindigt. Het ziekenhuis zal de patiënten en ook medewerkers, zoveel mogelijk ondersteunen bij het stoppen met roken.