Het is heerlijk om op een warme dag in je eigen tuin te zitten. Voeten omhoog, een goed boek bij de hand en genieten van het groene uitzicht. Wil jij je nog meer op je gemak voelen in je tuin? Er zijn manieren om deze plek te transformeren in je eigen oase. Hier vind je een aantal inspirerende tips. Lees hieronder verder.

Creëer een loungeplek

Om optimaal van je tuin te genieten, moet je ergens kunnen loungen. Ga je een nieuw tuinontwerp maken? Creëer dan een plekje dat perfect is voor een paar comfortabele banken en een terrasverwarmer. Maak deze zithoek zo uitgebreid als je zelf wilt. Ga voor een minibar in je tuin, plaats een vuurkorf en vergeet een bijpassende salontafel niet. Zo heb jij de ideale plek om tot in de late uurtjes te relaxen in je tuin.

Zorg voor beschutting

Warme zomerdagen zijn natuurlijk perfect om lekker in je tuin te ontspannen. Toch is het zonde wanneer je alleen op dat soort momenten buiten zit. Benut je tuin optimaal door een overkapping te plaatsen, zodat je je door geen enkele regenbui laat tegenhouden. Ben je op zoek naar een meer natuurlijke manier om jezelf te beschermen tegen regen en de zon? Plant dan enkele hoge bomen met een dik bladerdak. Let wel op: je moet bijna alle bomen snoeien, waardoor ze in de winter weinig beschutting bieden.

Decoreer de tuin op jouw manier

De tuin hoort eigenlijk een verlengstuk te zijn van je huis. Daarom is het goed om ook deze ruimte op een stijlvolle manier in te richten. Hang kunst aan de muur, leg een tuinkleed neer en vergeet je decoratieve kussens niet. Houd een stijl aan die echt bij je past. Ga voor strakke lijnen en geometrische vormen voor een moderne tuin, of kies voor romantische bankjes en een weelderige windgong wanneer je van klassiek houdt.

Maak ruimte voor een moestuin

Ben je op zoek naar een manier om wat meer tijd voor jezelf te maken? Leg dan een moestuin aan. De planten in je tuintje hebben elke dag aandacht nodig en zorgen er dus voor dat je dagelijks in je tuin te vinden bent. Er gaat bovendien niets boven het gevoel van koken met je zelfgekweekte groenten. Plaats de moestuin op een rustig stuk van je tuin, zodat je in alle stilte kunt werken.