Middelharnis - Op vrijdag 6 december 2019 hebben 29 vmbo-leerlingen van de RGO Middelharnis hun VCA-examen afgelegd. Leerlingen hebben in de afgelopen maanden in hun eigen tijd lessen gevolgd voor dit examen van RGO-docent Jaap van Ast. De resultaten zijn uitzonderlijk hoog: de examinateurs gaven aan dat zelfs op mbo niet zulke scores worden behaald: maar liefst 76% van de leerlingen is geslaagd. "RGO Middelharnis is ontzettend trots op hen!"Lees hieronder meer.

De RGO biedt dit haar leerlingen voor het eerst aan. De school werkt sinds dit schooljaar aan het versterken van het technisch onderwijs. Eén van de onderdelen hiervan is het aanbieden van deze lessen. Ondernemers zijn enthousiast, omdat het voor leerlingen een betere start betekent op de arbeidsmarkt. Bovendien maakt het de stageperiode van leerlingen interessanter. Van 9 tot en met 20 december gaan de vierdeklassers van het RGO vmbo aan de Schoolstraat op stage. Het hebben van een VCA-certificaat zorgt ervoor dat ze meer taken op zich mogen nemen, omdat ze weten hoe ze veilig moeten werken.

VCM Totaal uit Middelharnis heeft het e-learningmateriaal en examen mogelijk gemaakt. Zij hebben meegetekend aan de plannen voor Sterk Techniekonderwijs, een landelijke actie die is ingezet door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, om het technisch onderwijs in Nederland te verbeteren. Begin volgend jaar volgt een tweede groep van leerlingen die lessen gaan volgen voor dit certificaat. Zij doen nog dit schooljaar examen.