Ooltgensplaat - Leerlingen, ouders en teamleden van CBS De Hoeksteen in Ooltgensplaat hebben op feestelijke wijze afscheid genomen van hun schoolschoonmaakster Anneke Dullemond-Pieterse. "Na 40 jaar kan zij welverdiend gaan genieten van haar pensioen. In de afgelopen 40 jaren heeft zij de school en de gymzaal onderhouden. Op feestelijke wijze werd Anneke op vrijdag 29 november opgehaald door een oldtimer en naar school gebracht. 'Haar school' waar zij in de afgelopen 40 jaar zoveel tijd heeft doorgebracht. "Anneke: dank je wel voor alles wat je voor onze school betekend hebt!" Lees hieronder meer en bekijk de foto's.

Verslag

"Bij de ingang van de school stonden kinderen te wachten met bogen en werd er een erehaag gevormd met materialen waarmee de school altijd wordt schoongemaakt: onder andere emmers, bezems, stoffer en blik.

Schoonmaakster Anneke werd opgevangen in de grote zaal, waarna ouders de mogelijkheid hadden om haar te bedanken. Ook kinderen maakten hier gebruik van.
Leden van de leerlingenraad en meester Jan Willem boden namens de kinderen verschillende cadeaus aan. De jongere kinderen hadden tekeningen gemaakt voor Anneke en de oudere kinderen hadden een schort, ovenhandschoenen, theedoeken en badhanddoeken versierd met hun naam.
Ook overhandigden zij een grote prijsbeker aan de schoonmaakSTER van de school.
Meester Knoester sprak Anneke namens de leerlingen en de leerkrachten toe.
Zijn toespraak had als titel : “40 jaar schoolschoonmaak in beweging”.
In de toespraak werd gerefereerd aan hoe Anneke op haar eigen manier haar werk deed. Anneke heeft de school zien groeien, heeft leerkrachten zien gaan en komen, wisselingen in directie meegemaakt en ondanks dit alles bleef Anneke trouw haar werk doen.
Na een korte pauze werd Anneke door het schoolbestuur toegesproken en kreeg zij naast een schitterende bos bloemen ook meerdere tegoedbonnen.
Na dit laatste officiële moment volgde nog een gezellig samenzijn met familie, oud-collega’s, leerkrachten, oud-leerkrachten en andere belangstellenden."