Goeree-Overflakkee - Lokale omroep RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder, evenals de juiste frequenties van uw lokale radio en televisie.

Nieuwe uitzendingen

  • ’t Eiland Actueel - Jan Salverda Fusie Woningcorperatie: Formeel zijn de vier woningbouw verenigingen op het eiland sinds afgelopen zomer samengevoegd tot Oost West Wonen. Begin 2020 zal de volgende stap worden gezet en gaan de bestaande organisatie verder onder de nieuwe naam. RTV Slogo ging op bezoek bij interim bestuurder Jan Salverda en sprak met hem over het gehele proces en kijkt met hem vooruit naar de toekomst.
  • Streek Toneel – De Klokkedieven – Martha & Mathilda – deel 6: Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd die samen een oubollig hotelletje runnen, dat deel uitmaakt van een grote oude boerderij. Omdat ze diep in de schulden zaten verkochten ze die boerderij echter 20 jaar geleden aan een notaris op lijfrente, onder de voorwaarde daar te mogen blijven zolang ze leven. Wat niemand echter weet is dat beide kranige zussen op de grote zolder een cannabisplantage uitbaten met de bedoeling op korte tijd een kapitaal te verdienen waarmee ze een rustige oude dag kunnen slijten op een zonnige bestemming. Geniet mee met deze hilarische voorstelling van Toneelclub De Klokkedieven.
  • Streek Historie – “Naar School” – deel 2: In deze nieuwe serie over de historie van Goeree-Overflakkee gaan we deze keer terug naar school. Hoe ging het er vroeger aan toe op de basisschool en hoe leerden onze opa’s en oma’s schrijven, lezen en rekenen. In deze serie worden geen specifieke beelden getoond uit onze eigen streek maar krijgt met een goede indruk hoe het lesgeven er aan toe ging in Nederland.
  • Blik op Goeree-Overflakkee – deel 80: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer: Rias Olivier en Arjan Diependorst – 50 Jaar de Motte: Elke week ontvangt, vanuit Atelier-Galerie Yvette Jansen, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Rias Olivier en Arjan Diependorst over 50 jaar De Motte. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo