Den Bommel - De actie van afgelopen zaterdag was zeer geslaagd te noemen. Vooral veel kinderen kwamen de boer helpen met rooien van de winterwortelen. Corina Lokker van Landwinkel 't Zand te Den Bommel: "Wat waren we blij met al die mensen die kwamen helpen! We doen nog één keer een oproep. Wie komt ons helpen?! Door de zware hagel op zaterdag 20 juli j.l. zijn onze winterwortelen beschadigd. De vele regen afgelopen weken heeft ook geen goed gedaan aan onze wortelen. Zelf kunnen we ze niet rooien aangezien het heel nat op het land is en de leverancier ze niet wil afnemen. Onze wortelen moeten worden ondergeploegd. Dat is zonde. Dat willen wij niet. Er is niks mis met de wortelen." U en jij bent van harte welkom te komen plukken in Stad aan 't Haringvliet, op woensdagmiddag 13 november 2019 voor een kleine vergoeding. Lees hieronder de "spelregels"

Wortelen beschadigd

Lokker: "Er zit alleen af en toe een wat mindere goede kwaliteit wortel tussen maar dat zie je snel genoeg. Er is genoeg voor iedereen, dus kom gezellig langs. De wortelen kunnen nog langer bewaard worden als ze overdekt staan bijvoorbeeld in een schuurtje of door ze klaar te maken en in te vriezen.

Wat heeft Landwinkel 't Zand bedacht?

"Voel je welkom woensdagmiddag 13 november aanstaande en kom tussen 13:00 uur en 16:00 uur, naar Stad aan 't Haringvliet, bij de weg genaamd de 'Oostmoerse Middelweg', achter manege Oostmoer. Wij ontvangen jullie daar."

Let op! Als je komt plukken:

  • Neem je eigen emmers en kaplaarzen mee.
  • Je kan zelf komen plukken op zaterdag 26 oktober van 10 uur s ’ochtend tot 3 uur s ’middags
  • LET OP !!!! Parkeren op de Oostmoersedijk omdat het aangelegen weggetje de Oostmoerse Middelweg doodlopend is.
  • Wees niet bang om vies te worden. Het kan hier en daar wat modderig zijn.
  • Kom vooral met kinderen het is tenslotte vakantie.
  • Kinderen onder begeleiding van een volwassene.
  • U bent en blijft zelf verantwoordelijk, ook voor uw kinderen.

Kleine vergoeding

"Je mag de peen zelf plukken en per emmer reken je €2,50 bij de boer af. Het is vakantietijd dus neem je kinderen mee. Leuk om zelf te plukken toch?! Ga het avontuur gewoon aan en help ons zodat we dit mooie gewas duurzaam kunnen verwerken.