Goeree-Overflakkee - Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus krijgen we er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Om te leren hoe we het beste kunnen omgaan met mensen met (beginnende) dementie, is de cursus (op 9 verschillende data) 'Samen dementievriendelijk' ontwikkeld. Samen met de werkgroepen “Goeree-Overflakkee Dementievriendelijk” werkt stichting Paulina.nu aan diverse initiatieven om een dementievriendelijke samenleving te creëren op Goeree- Overflakkee. Lees hieronder meer.

Een van deze initiatieven is bewustwording over hoe wij als samenleving omgaan met dementie. Het begint met herkennen van dementie en weten hoe je omgaat met iemand met dementie. Iemand met (beginnende) dementie kan zichzelf meestal prima redden. Maar soms kunnen zij wel wat hulp gebruiken van mensen uit hun omgeving. In samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee en de Ketenzorg Dementie, biedt stichting Paulina.nu vanaf november trainingen aan hoe om te gaan met mensen met dementie. Tijdens de training staat ´GOED omgaan met dementie´ centraal, waarbij de letters staan voor Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken en Dankjewel. Doel is het sneller herkennen van dementie en hulp kunnen bieden wanneer dat nodig is.

De gratis cursus wordt op 9 verschillende data georganiseerd en bestaat uit een programma van 2,5 uur per avond of middag en zal gegeven worden in het Rondeel in Middelharnis. De cursus is toegankelijk voor alle inwoners van Goeree Overflakkee. Voor organisaties en bedrijven zoals winkeliers, banken en bijvoorbeeld kappers zijn er aparte data met een aangepast programma.

Wilt u deelnemen met uw werknemers, neemt u dan direct contact met ons op. Met het programma ‘Samen dementievriendelijk’ willen wij bijdragen aan zorg voor en steun aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. Steun die aansluit bij hun persoonlijke mogelijkheden en wensen. Zodat zij samen zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten.

Aanmelden

Voor de cursusdata en tijden en het aanmelden voor de cursus kunt u kijken op www.paulina.nu.

Wilt u zich direct aanmelden dan kan dat via inschrijven@paulina.nu

De data zijn als volgt:
Dinsdag 12 november 14.00-16.30 uur
Donderdag 14 november 18.30-21.00 uur
Dinsdag 19 november 14.00-16.30 uur
Dinsdag 26 november 14.00-16.30 uur
Donderdag 28 november 18.30-21.00 uur
Dinsdag 3 december 14.00-16.30 uur
Dinsdag 10 december 14.00-16.30 uur
Donderdag 12 december 18.30-21.00 uur
Dinsdag 17 december 14.00-16.30 uur.