Den Bommel - Zaterdag 28 september en 5 oktober 2019 werden de landelijke finales gespeeld in de Bommelerwaard klasse hoge druk en Hardenberg klasse lage druk junioren en aspiranten. De hoge druk ploeg kreeg in de Bommelerwaard een middelbrand voor hun kiezen bij een houthandels bedrijf. Een pittige inzet “waarbij de nadruk lag op samenwerking met de overige hulpdiensten”, werd goed uitgevoerd. Deze ploeg behaalde een mooie 6e plaats. Lees hieronder verder.

Vervolg verslag
"De twee aspiranten lage druk ploegen kregen in Hardenberg eveneens een middelbrand scenario te verwerken, in een verzorgingshuis waarbij de bedrijfsbrandweer al was ingezet op de begane grond moesten onze ploegen de brandhaarden op de 1e en 2e verdieping onder controle zien te krijgen en een slachtoffer te redden, samenwerking was ook hier weer van belang. Wederom een flinke inzet.
De 1e aspirantenploeg behaalde een schitterende 2e plaats en de 2e aspirantenploeg een prachtige 5e plaats.
De junioren lage druk kregen een binnenbrand in de kerk voorgeschoteld waarbij een slachtoffer gered moest worden. Het slachtoffer is in goed gezondheid uit het pand gehaald en de brand werd vakkundig bestreden. De junioren behaalde hiermee een fantastische 3e plaats. Deze jonge ploeg heeft dit jaar velen doen verbazen, samenwerken en keihard werken heeft ze gebracht tot dit niveau.
Jeugdbrandweer Den Bommel is de enigste ploeg van Nederland die dit jaar in alle finales vertegenwoordig waren in de 3 verschillende klasse. Weer een ongekend succesvol jaar voor de "Bommelse" jeugdbrandweer. Gefeliciteerd met deze mooie prestaties!"