Sommelsdijk - Ben je tussen de 18 en 24 jaar en heb je tussen de 3 maanden en 2 jaar geleden je rijbewijs gehaald? Dan kun je gratis meedoen met de Praktijkdag voor Jonge Automobilisten die op zaterdag 19 oktober 2019 in Sommelsdijk wordt gehouden. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers dus wacht niet te lang met aanmelden, want vol-vol! Lees hieronder meer.

Vervolg
De Praktijkdag is, zoals de naam als zegt, vooral een praktische dag waar je net wat verder gaat dan waar je met het behalen van je rijbewijs bent gestopt. Zo wordt er een remproef op een mobiele slipbaan geoefend en leer je hoe je bij glad weer een juiste noodstop moet maken. Ook wisselen jullie rij ervaringen uit en wordt er gediscussieerd over het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer.
Deze dag wordt gehouden in recreatiecentrum De Staver, Olympiaweg 32 in Sommelsdijk. Deelname is gratis mits je ook daadwerkelijk deelneemt. Vooraf wordt een borg gevraagd van € 35,- die je na deelname weer terugkrijgt. De kosten van deze dag worden in zijn geheel gesubsidieerd door de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee (RPV). Deze dag is dus een unieke kans om te ervaren hoe goed je al bent als jonge autobestuurder en waar wellicht nog wat verbeterpunten zijn te behalen. Om mee te doen is het handig als je al een eigen auto hebt, maar dat is niet verplicht.
We starten om 9:00 uur en sluiten de dag af rond 15:30 uur. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname via de post. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers dus wacht niet te lang met aanmelden, want vol-vol!

Je kunt je tot 10 oktober a.s. aanmelden via: rpv@goeree-overflakkee.nl, waarna je verdere informatie zult ontvangen.

Een veilig verkeer is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Van overheden, bedrijven en scholen tot organisaties en (groepen en/of individuele) burgers. De RPV voert jaarlijks onder het motto “Maak een punt van nul" verschillende verkeersveiligheidsprojecten en -campagnes uit voor alle leeftijden, zoals lesmodules in het voortgezet onderwijs, scootmobiel-cursussen en de Praktijkdagen Jonge Automobilisten. We willen met ´Maak een punt van nul´ aangeven dat we het vanzelfsprekend vinden te streven naar nul vermijdbare verkeersslachtoffers in Zuid-Holland.
De cultuur en sociale norm moeten veranderen: we willen vermijdbare ongevallen daadwerkelijk vermijden! Dit kan alleen als iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt.

Zie voor meer informatie www.maakeenpuntvannul.nl