24 juli 2019, Middelharnis - Op 17 juni werd de brug nabij de Bosweg en het viaduct van de N57 in Ouddorp in opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee verwijderd. Op dit moment worden de mogelijkheden om de brug te herplaatsen, onderzocht. In oktober zal de gemeente hierover een besluit nemen.

Veiligheid

In het voorjaar heeft er op Goeree-Overflakkee een inspectie plaatsgevonden van fiets- en voetgangersbruggen. Bij deze inspectie zijn problemen geconstateerd ten aanzien van de brug in Ouddorp, nabij het viaduct van de N57 en de Bosweg. De brug hing scheef, daarnaast werd er ook Boktor waargenomen. De hoofddraagconstructie was dusdanig verzwakt dat de veiligheid niet langer gegarandeerd kon worden. Daarom is er direct actie ondernomen. Op 14 juni kondigde de gemeente aan dat de brug op maandag 17 juni verwijderd zou worden. Dit is op genoemde datum uitgevoerd door aannemingsbedrijf Schotgroep.

Onderzoek herplaatsen

Voorafgaand aan de verwijdering van de fiets- en voetgangersbrug heeft de gemeente de dorpsraad van Ouddorp geïnformeerd. De dorpsraad nam kennis van het besluit en bracht de wens naar voren om op dezelfde plaats een nieuwe brug aan te leggen. Ook op social media spraken mensen zich op deze manier uit. Reden voor de gemeente om in samenspraak met de dorpsraad de mogelijkheden van herplaatsing, of alternatieven, goed te onderzoeken. Er dient daarbij een afweging gemaakt te worden waarin verkeerstechnische-, recreatieve en inwonersbelangen zullen worden meegewogen.

In oktober zal het college van burgemeester en wethouders definitief besluiten of er een nieuwe brug geplaatst zal worden.

Foto

Op de bijgevoegde foto’s ziet u delen van de betreffende brug, aangetast door toedoen van de Boktor.