Goeree-Overflakkee - Association for Small African Projects (ASAP) ontving onlangs van de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee een gift van €500,00 voor hun hygiëneproject in Burkina Faso. Lees hieronder verder.

De Stichting ASAP ondersteunt sinds 1997 een tiental dorpen in Burkina Faso, onder andere op het gebied van onderwijs, gezondheid, economische projecten en milieu.
In Burkina Faso is het gebruikelijk dat vrouwen en meisjes niet gaan werken en naar school gaan tijdens hun menstruatie. Speciaal daarvoor heeft Stichting ASAP een hygiëneproject opgezet. Door medewerkers van de stichting worden hygiënekits gemaakt, bestaande uit een hoes met daarin onder andere zeep, ondergoed en uitwasbaar maandverband en deze worden voor een klein bedrag aan vrouwen en meisjes verkocht. Hiernaast wordt aan hen door Stichting ASAP ook voorlichting gegeven over hygiëne en seksualiteit.
Wilt u meer informatie over Stichting ASAP en haar projecten in Burkina Faso? Kijk dan op www.asap-foundation.org.

De Soroptimistclub Goeree-Overflakkee maakt onderdeel uit van de wereldwijde serviceorganisatie Soroptimist International. De Soroptimisten zijn dienstbaar aan de samenleving en zetten zich in voor verbetering van de levensomstandigheden van vrouwen en meisjes. De thema’s waar de soroptimisten zich op richten zijn empowerment van vrouwen, stop geweld tegen vrouwen, educatie, gezondheid/voedselzekerheid en duurzaamheid.
De Soroptimistclub is een netwerk van vrouwen uit verschillende beroepsgroepen en maatschappelijke oriëntatie. Het unieke van de Soroptimisten is dat zij een grote exclusieve serviceorganisatie voor vakvrouwen is.
Meer informatie over de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee vindt u op
https://soroptimist.nl/nl/clubs/west-nederland/goeree-overflakkee/

Op de foto: hygiënekits voor vrouwen en meisjes.