Goeree-Overflakkee - Brugklasleerlingen van de RGO Scholengemeenschap (locatie Langeweg en Schoolstraat) en PRO-leerlingen van CSG Prins Maurits bezochten op dinsdag 16 april 2019 de Verkeersveiligheidsmarkt. In en rondom recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk vonden de hele ochtend verschillende verkeersveiligheidsactiviteiten plaats. Leerlingen werden bewust gemaakt van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer, maar het ging vooral over het eigen verkeersgedrag en het “zelf ervaren”. Lees hieronder meer.

Activiteiten verkeersveiligheidsmarkt
Leerlingen namen op de verkeersveiligheidsmarkt deel aan een online verkeersquiz en woonden een informatieve sessie bij over de invloed van alcohol en drugs op het lichaam. Daarnaast was er een demonstratie van de remweg van een auto en werden leerlingen bewust gemaakt van gevaren rondom (grote) vrachtwagens. Speciale aandacht ging uit naar ‘afleiding in het verkeer’, waarbij het gebruik van de smartphone op de fiets onder de loep werd genomen en de daarmee samenhangende gevaren.

Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV)
De verkeersveiligheidsmarkt wordt georganiseerd in opdracht van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) van Goeree-Overflakkee. De RPV voert jaarlijks verschillende verkeersveiligheidsprojecten uit voor het voortgezet onderwijs. De uitvoering ervan gebeurt onder de vlag van Totally Traffic, een provinciaal project ter bevordering van verkeerslessen in het voortgezet onderwijs. Door leerlingen in elk leerjaar één of twee modules verkeersveiligheid aan te bieden, wordt verkeersonderwijs een structureel onderdeel van het voortgezet onderwijs. Zo probeert het RPV het aantal verkeersslachtoffers onder jongeren terug te dringen.