15 april 2019, Middelharnis - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Binnenkort is er ook weer veel te leren en beleven. Het Voorleescircus op 10 april in de Bibliotheek in Middelharnis was een succes! Ruim dertig kinderen deden mee met het circus parcours en gingen met de Voorleesbeer op de foto. Bekijk hieronder het nieuwe programma.

Voorlezen is bere leuk!
April staat bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in het teken van voorlezen! Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van kleine kinderen. Daarom kunnen zij gratis lid worden van de Bibliotheek en boeken lenen vol met verhalen, gedichtjes en liedjes. Elk kind is uniek en leest op zijn eigen manier. De Bibliotheek heeft voor elk kind een passend boek. Voor kinderen tot 1 jaar zijn er voornamelijk bijtboekjes, sabbelboekjes en bijvoorbeeld badboekjes. Voor peuters van 1-32 jaar zijn er kijkboeken. Voor de 1-jarigen is vaak één plaatje per pagina voldoende. Is het kind al bijna 3 jaar, dan zijn de meer gedetailleerde plaatjes interessant. Peuters gaan dingen benoemen en vinden het leuk als ze thema’s herkennen zoals aankleden en in bad gaan.

Boekstart
Speciaal voor de allerkleinsten van 0-4 jaar biedt de Bibliotheek Boekstart. Zodra je baby drie maanden oud is, krijg je een uitnodiging om samen in de Bibliotheek te komen. Je kindje wordt bieblid en krijgt een leuk koffertje met inhoud cadeau. Uit gegevens over het Britse Bookstart blijkt dat kinderen die als baby al worden voorgelezen niet alleen met een voorsprong op de basisschool starten, maar dat ze deze voorsprong ook gedurende hun hele schoolloopbaan weten te behouden.

Boekentips voor 0-3 jarigen
1. Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik met dvd – Jet Boeke
2. Het Muizenhuis, Sam en Julia – Karina Schaapman
3. Kikker is Kikker – Max Velthuis

Altijd en overal toegang tot de Bibliotheek!
Regel met de gratis Bibliotheek Wise app uw bibliotheekzaken wanneer u maar wilt!
Gemakkelijk zelf uw boeken verlengen en reserveren met uw smartphone of tablet? Er is een nieuwe bibliotheekapp die dit heel gemakkelijk maakt: de nieuwe Bibliotheek Wise App. Hiermee hebben leden van bibliotheken altijd en overal toegang tot de bibliotheekcatalogus.
In de App kunt u het aanbod van de bibliotheek doorzoeken op titel, auteur, onderwerp, series, genre, e-books en zelfs op woorden als u de gehele titel niet meer kent.
De App is gratis verkrijgbaar in de Appstore en Google Play.

Bijzondere openingstijden
Alle vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zijn Tweede Paasdag, maandag 22 april gesloten. Fijne Paasdagen gewenst!

En verder:
Voorlezen
Iedere woensdagmiddag wordt er voor kinderen voorlezen in de bibliotheek.
Iedere woensdag om 15.00 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl

Digitaal oefencafé
Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.
Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl