Middelharnis - Maandag 15 april 2019 is Maria Maliepaard te gast bij ouderenvereniging PCOB in Middelharnis." Zij is net terug uit Kenia, waar ze ondersteuning heeft verleend aan het project van Don Bosco genaamd Bosco Boys. Hier verblijven straatkinderen die om verschillende redenen niet meer naar huis kunnen of durven." De lezing is in de Hoeksteen te Middelharnis. "Deze keer wordt om 12:00 uur begonnen met een broodmaaltijd." Lees hieronder verder en vergeet niet op te geven.

SAMEN

"‘SAMEN – jongeren en straatkinderen’ is een stichting die Nederlandse jongeren tussen de 18 en 30 jaar in contact brengt met projecten die zich inzetten voor straatkinderen en straatjongeren. SAMEN biedt Nederlandse jongeren een meeleefervaring met kinderen en jongeren die zijn opgegroeid in situaties van armoede en uitsluiting. Ze maken kennis met projecten die zich voor deze groep inzetten en ervaren het leven in een voor hen vreemde samenleving.

Don Bosco is een wereldwijde organisatie die zich in zet voor jeugd en jongeren. Vaak gaat het om jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Don Bosco werkt op een manier die zijn oorsprong vindt bij Giovanni Bosco, een priester die leefde in Turijn, die zich inzette voor jongeren. Hij deed dit op een nieuwe, revolutionaire manier die ook nu nog wordt gevolgd door alle projecten wereldwijd."

Entree €7,00, leden kunnen vooraf opgeven bij de secretaris.

Tekst PCOB