Ouddorp - Op zondag 7 april 2019 vindt er in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp weer een bijzondere themadienst plaats. "De kranten en opiniebladen staan er vol van. Artikelen over "waarheid en factchecken". De themadiensten bieden ruimte voor een creatieve invulling van de dienst om te prikkelen tot nadenken. Laat jezelf verrassen! Dit is in het bijzonder een dienst om andere mensen voor uit te nodigen..." Lees hieronder meer.

Waarheid en factchecken

"Waarheid is echtheid, geldigheid en juistheid.Vanuit het geloof is waarheid een levensovertuiging. En vanuit onze levenshouding beweren wij aan onze waarheid tegemoet te willen komen door dit te laten zien. In de praktijk dus. Tegelijk maakt ons dat kwetsbaar. Want, laten we die waarheid wel zien in ons leven?
In de vorige themadienst (maart 2019) hebben we stilgestaan bij de gelijkenis van de talenten. Tijdens die dienst werden we opgeroepen onze talenten in te zetten. Is dat gelukt? Wat is de waarheid hiervan? Durven we daar voor uit te komen, durven we dat te zeggen? Tijdens deze dienst willen we stil staan bij het gezicht van de waarheid. Aan de hand van wat Jezus zegt over de waarheid gaan we verder zoeken naar die waarheid die God ons wil geven. Midden in deze 40-dagen-tijd gaan we op zoek naar de waarheid van Pasen. De overwinning van de dood. Kunnen we daar nog iets mee vandaag de dag of hebben we het alleen nog maar over het overwinnen van onze eigen persoonlijke problemen. Wat is het ware gezicht van de waarheid?"

Kom naar deze themadienst toe en laat u raken en inspireren door de boodschap van de waarheid die u gratis wordt aangeboden!” Aanvang van de dienst: 09:30 uur.

Tekst Doopsgezinde Gemeente Ouddorp