Goeree-Overflakkee - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Binnenkort is er weer veel te leren en beleven. Zoals bijvoorbeeld de (gratis) Geheugenbibliotheek & Spreekuur dementie, maar ook twee maal een Boek & Film van 'Het glazen kasteel' en 'Een hond met negen levens'. Lees hieronder de diverse tijden en plaatsen op Goeree-Overflakkee.

Geheugenbibliotheek & Spreekuur dementie
De Geheugenbibliotheek is een speciale boekencollectie in de bibliotheek in Middelharnis en Ouddorp over dementie. De collectie is niet alleen voor mensen die lijden aan (beginnende) dementie, maar ook voor familie, professionals en andere belangstellenden. Eén van de boeken in de Geheugenbibliotheek is ‘Boek voor mijn dochters’ van Rowan Coleman.
Claire, een Engelse lerares van 44, beschrijft haar leven met de ziekte van Alzheimer. De verschijnselen treden geleidelijk op, maar in haar geval wel heel snel na elkaar en ze reageert nauwelijks op de behandeling. Om iets aan haar twee dochters achter te kunnen laten en als een geheugensteentje voor haarzelf begint Claire een plakboek van haar leven te maken, vol aantekeningen, fragmenten en anekdotes. Maar hoe vindt ze de kracht om het verleden te koesteren en vast te houden nu de toekomst als los zand door haar vingers glipt? Deze ontroerende roman is een bron van informatie over dementie op jonge leeftijd.
Dit boek en nog veel meer titels over dementie kunt u lenen in de bibliotheek. Ook als u geen lid bent. Voor meer informatie: www.bzhd.nl
Elke eerste dinsdag van de maand van 14.00-15.00 uur wordt in Middelharnis tevens een spreekuur verzorgd door casemanagers van de Ketenzorgdementie waar je terecht kunt met allerlei vragen.
Spreekuur Dementie | Bibliotheek Middelharnis | dinsdag 2 april | tijd 14.00-15.00 uur | toegang gratis

Boek & Film; Het glazen kasteel
Het boek of de film. Welke vind jij beter? Leen een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Voorafgaand aan de film, kun je een exemplaar van het boek lenen in de bibliotheek, zodat je boek & film optimaal kunt vergelijken.
Woensdagavond 3 april wordt de film naar het boek “Het glazen kasteel” van Jeanette Walls vertoond in bibliotheek Ouddorp.“Ik zat in een taxi toen ik mijn moeder zag die in een vuilnisbak stond te graaien.” In Het glazen kasteel beschrijft Jeannette Walls haar jeugd als oudste van de vier kinderen in een gezin dat zonder vaste woonplaats en in absolute armoede leeft. Hoe ze als driejarige knakworstjes stond op te warmen en zich vreselijk verbrandde en hoe haar vader telkens weer ontslagen werd.
Bibliotheek Ouddorp | woensdag 3 april | tijd 19.30 uur | toegang € 7,50 / € 5,- bibliotheekleden

Boek & Film; Een hond met negen levens
Het boek of de film. Welke vind jij beter? Leen een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Voorafgaand aan de film, kun je een exemplaar van het boek lenen in de bibliotheek, zodat je boek & film optimaal kunt vergelijken.
Donderdagavond 4 april wordt de film naar het boek “Een hond met negen levens” van W. Bruce Cameron vertoond in bibliotheek Oude-Tonge.
De film vertelt het verhaal over een hond. Steeds opnieuw wordt hij als puppy geboren - maar waarom? Na een kort leven als straathond, dat een tragisch einde kende, is hij tot zijn grote verbazing opeens weer een puppy. Als onstuimige golden retriever beleeft hij eindeloze avonturen met zijn baasje, de achtjarige Ethan. Maar na een lange en gelukkige tijd aan Ethans zijde komt er weer een einde aan zijn hondenleven. En wordt hij opnieuw als puppy geboren. En daarna nog eens. Wanneer heeft hij eindelijk zijn bestemming gevonden, vraagt hij zich af. Pas als hij geboren wordt als zwarte labrador, wordt duidelijk wat de bedoeling is...
Bibliotheek Oude-Tonge | donderdag 4 april | tijd 19.30 uur | toegang € 7,50 / € 5,- bibliotheekleden

En verder:

Voorlezen
Iedere woensdagmiddag wordt er voor kinderen voorlezen in de bibliotheek.
Iedere woensdag om 15.00 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl

Digitaal oefencafé
Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.
Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl