Middelharnis – In maart 2012 bedachten Nicole van Kempen en Gerdie Schellevis iets nieuws; er moest een Breicafé komen op Goeree-Overflakkee! Na een avondje plannen maken en zoeken naar een geschikte locatie (de foyer van Het Diekhuus in Middelharnis) was Breicafé “Steekje los” geboren. Na een stormachtige openingsavond (met 93 bezoekers) bleef er een trouwe en stabiele achterban bezoekers over (tussen de 60 en 70 creatievelingen) die maandelijks bijeenkomen om te breien en te haken. Lees hieronder verder.

7 jaar Steekje los
Op dinsdagavond 6 maart werd de 7e verjaardag van Breicafé “Steekje los gevierd met een oud-Flakkeesche verjaardag. Met iets lekkers bij de koffie werd het feestje geopend. Om 20:30 uur verscheen Adrie Stolk met het draaiorgel de Kleine Victoria om een muzikale felicitatie te brengen.
En….als hoogtepunt van deze feestelijke avond waren ook alle mannen (vrienden, verloofdes etc.) van harte welkom. 18 dappere mannen durfden de uitdaging aan en kwamen gezellig om een borrel. Bij die borrel waren natuurlijk weer lekkere hapjes, want….dat hoort toch bij een verjaardag?
Onder de aanwezigen werd een zelfgebreid paar sokken (met dank aan Nelly Stolk) verloot. Adrie Vroegindeweij was de gelukkige winnaar, maar gunde de fleurige sokken aan zijn schoonzoon Jaco Slui.

Haak – en Breievenement op zaterdag 13 april
De feestelijkheden zijn nog niet helemaal voorbij. Op zaterdag 13 april is er een bijzondere haak- en breidag, speciaal voor bezoekers en “Steekje los”. In het Raad en Polderhuis wordt om 12:30 een lunch geserveerd. Aansluitend is Haakjuffie (van haakjuffie.nl ) te gast voor een presentatie en workshop.
Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.
Wil jij deelnemen aan deze feestelijke dag? Stuur een email naar breicafesteekjelos@gmail.com

Nicole en Gerdie bedanken alle bezoekers voor hun trouwe komst naar “Steekje los” en spreken de wens uit dat het Breicafé nog jarenlang voor veel creatievelingen een vaste plek is om bij elkaar te komen.
Want…met breien en haken maak je de mooiste projecten en smeed je vriendschappen voor het leven!

Breicafé “Steekje los” volgen? Dat kan via deze link.