[18 februari 2019] Er staan weer nieuwe TV uitzendingen voor u klaar bij RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee). Bekijk hieronder welke onderwerpen er deze week aan bod komen en stel uw TV in op de juiste frequenties.

Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week zijn:

  • t’Eiland Actueel – Waterschap verkiezingen: De waterschapsverkiezingen 2019 zijn reguliere Nederlandse verkiezingen die zullen worden gehouden op 20 maart 2019. Bij deze verkiezingen worden de leden van het algemeen bestuur gekozen, in de categorie van ingezetenen, voor de waterschappen voor de periode 2019-2023. RTV SLOGO ging op bezoek bij Frank van Oorschot in Achthuizen. Hij is lid verenigde vergadering namens de VVD bij het waterschap, eigenaar van een landbouwbedrijf en voorzitter LTO Noord Afdeling Goeree-Overflakkee.
  • Stroom – Seizoen 2 – deel 7 – Recreatie: Met de vakantie voor de deur laten we zien hoe leuk het Haringvliet is als recreatiegebied. We starten op het eiland Tiengemeten. Daar volgt Jamaine de boswachter-bootcamp. Vervolgens gaat ze naar Middelharnis waar het water en de modder van de nieuwe natuurspeelplaats Atlantia al volop kids trekt. Tot slot heeft Jamaine in de haven van Hellevoetsluis een overnachting geboekt op een jacht.
  • Politiek Achtergronden – Afscheid raadsgriffier Mimpen: De heer Jeroen Mimpen stopt officieel per 1 maart als griffier van de gemeente Goeree-Overflakkee. Die vanwege zijn benoeming op die datum als griffier van de gemeente vlaardingen. Vanaf de start van onze gemeente was hij als griffier werkzaam. RTV SLOGO had in verband met zijn vertrek een gesprek met hem.
  • Streekdocumentaire – Verdrinkend Land – deel 3: Op woensdag 23 januari 2019 j.l., bijna 75 jaar nadat de inundatie in gang werd gezet, onthulden wethouder dhr. D. Markwat en dhr. P. de Man het kunstwerk/monument ‘de nooddijk’ in Dirksland. Op deze middag werd in de Victoriahal in Dirksland door het projectteam (Dennis Notenboom, Alex van Kampen en Jaap Reedijk) dat ruim twee jaar aan ‘Verdrinkend Land’ heeft gewerkt, ook de zeven andere onderdelen van het project gepresenteerd. In de maand Februari zal RTV SLOGO, i.s.m. Stichting wo2go, in een streek documentaire ruim aandacht besteden aan dit project.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 53: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. Binnenkort start er weer een nieuwe serie met de letter prijsvraag maar in deze uitzending kunnen u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.
  • Streekhistorie – Dorpen op GO – Stellendam 1960 deel 3: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1960 die zijn opgenomen in het dorp Stellendam. In het dorp ligt, nabij de molen Korenlust, de historische vissers haven.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer nieuwe gasten. Deze week is een herhaling te zien van het gesprek met Ingrid van Veen over Eguitherapie. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo