Goeree-Overflakkee - Inwoners kunnen hun aangevraagde paspoort of identiteitskaart laten (thuis)bezorgen. Gemeente: "Als u van deze service gebruik maakt, dan hoeft u niet meer naar het gemeentehuis te komen om uw document op te halen." U moet uw reisdocument wel zelf aanvragen op het gemeentehuis in verband met het afnemen van vingerafdrukken. Lees hieronder verder.

Reisdocument laten bezorgen

Om het reisdocument te laten bezorgen, vraagt u het reisdocument aan op het gemeentehuis in Middelharnis. Dit vanwege de pasfoto die nodig is voor het reisdocument en het afnemen van vingerafdrukken. U geeft bij de aanvraag aan dat u gebruik wilt maken van de bezorgservice. Het bezorgen kost €4,95 per reisdocument, de bezorgkosten rekent u meteen af. Zodra het document gereed is voor bezorging, krijgt u bericht van de bezorgdienst om een bezorgafspraak te maken. Het reisdocument kan op maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 22:00 uur en op zaterdag tussen 08:00 en 18:00 uur worden bezorgd. De aanvrager dient het reisdocument persoonlijk in ontvangst te nemen.

Aanvulling op de huidige dienstverlening

Dankzij de mogelijkheid om reisdocumenten te laten bezorgen, hoeven inwoners alleen voor de aanvraag naar het gemeentehuis. Het aanbieden van een bezorgservice voor reisdocumenten is één van de ontwikkelingen waarmee de gemeente streeft naar een verdere verbetering van haar dienstverlening.

Kijk voor aanvullende informatie over de bezorging van reisdocumenten onder deze link naar de gemeentelijke website.

Bron gemeente Goeree-Overflakkee.