Middelharnis - Jos Mensen komt bij PCOB Goeree-Overflakkee een boeiend en interessant verhaal vertellen over vlinders. Iedereen is welkom in De Hoeksteen te Middelharnis. "Met zijn films zal hij ons een wereld laten zien waarvan we geen weet hebben." Maandagmiddag 18 februari om 14.00 uur. Lees hieronder verder.

Vervolg PCOB Goeree-Overflakkee

"Het belooft een interessante en informatieve middag te worden in De Hoeksteen. U denkt misschien: ‘hier ga ik niet naar toe, ik heb al zo vaak vlinders gezien’, maar Jos Mensen zal ons met zijn films een wereld laten zien waarvan wij eigenlijk geen weet hebben. En dat gewoon in onze achtertuin.

Hij heeft een studie gedaan naar wat vlinders eten, de struiken en bomen waar ze meestal zitten, de eitjes die de vlinders leggen, de cocons waarin de rupsen zich ‘verstoppen’, het uitkomen van die cocon (soms pas een half jaar later). Werkelijk fascinerend.

Jos zal ook voorbeelden meenemen in glazen doosjes, want om alles goed te kunnen volgen heeft hij ook een aantal vlinders zelf gekweekt.

Leden van de PCOB en gasten die overwegen lid te worden en kennis willen maken met de vereniging zijn van harte welkom. We vragen €2,00 entree voor koffie en onkosten. IEDEREEN VAN HARTE WELKOM !!"