Goeree-Overflakkee - Als kind gelukkig in slaap vallen is belangrijk, vindt schrijfster Caroline Melissant uit Goedereede. Met bijvoorbeeld een vast slaapritueel zoals voorlezen, kusjes en knuffels. Dit alles komt samen in haar nieuwste prentenboek ‘Kroelmajoor kan niet slapen’. Lees hieronder meer.

Melissant schreef eerder de educatieve prentenboekenreeks Walter & Poes en hun avonturen aan boord van de vissersboot, in de visafslag en viswinkel welke veel gebruikt worden op basisscholen. Voor haar vijfde boek werd ze geïnspireerd door haar jongste zoon Carsten die volgens haar een echte ‘kroelmajoor’ is en graag samen met zijn oudste broer knus samen in bed wordt voorgelezen. “Zo ontstond het idee voor het schrijven van een prentenboek als handvat voor een slaapritueel, want na het voorlezen worden kusjes, knuffels en zelfs een liedje of het aanzetten van het nachtlampje nooit (meer) vergeten. Het verhaaltje is op rijm geschreven, want dat leest zo fijn voor”, vertelt Melissant.

De schitterende illustraties gemaakt met aquarelverf in verschillende lagen en afgewerkt met kleurpotloden door illustratrice Hélène Peters uit Rotterdam brengt de lezertjes langs onder andere de Onderwater Prinsessen, Kusjeskoningin, Knuffelkeizer en Lichtjesluitenant. Onderweg krijgt Kroelmajoor kusjes, knuffels en een lichtje om te volgen naar huis, waar hij wordt opgewacht door zijn beste vriendjes om vervolgens heerlijk samen te gaan slapen.

Inhoud

"Kroelmajoor is erg moe. Maar alleen met een knuffel en een nachtkus gaan zijn oogjes toe. Ga je mee midden in de nacht samen met Kroelmajoor zijn paard en kaketoe op kusjes en knuffeljacht?"

Een prentenboek geschreven op rijm voor peuters en kleuters over slapen, kusjes, knuffels en vriendschap. Fijn slapen begint meestal bij een goed slaapritueel. Routine en zekerheid vinden kinderen prettig, geeft zekerheid en een veilig gevoel. Met Kroelmajoor zal het slapengaan altijd een liefdevol moment zijn.

Verkrijgbaar

Het A4 formaat hardcover boek kost 12,95 euro en is verkrijgbaar bij de Bruna in Ouddorp, via bol.com of rechtstreeks bij de schrijfster door het sturen van een mailtje via deze link.

Kroelmajoor kan niet slapen: ISBN 978-90-818194-8-0