Sommelsdijk - Op donderdagmiddag 29 november 2018 zal door Alzheimer Nederland afdeling Goeree-Overflakkee een presentatie worden gegeven over Dementie, bij de ouderenvereniging O-G-O (Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee). Dementie (ook wel vergeetachtigheid) komt veel voor onder ouderen. In de presentatie komen verschillende zaken aan bod, lees hieronder meer.

In de presentatie komen de volgende zaken aan bod:

  • Het verschil met gewone vergeetachtigheid, de oorzaken voor vergeetachtigheid, verschillende vormen van dementie, welke risicofactoren er zijn en wat je daaraan kunt beïnvloeden;
  • Het belang van de diagnose;
  • Hoe om te gaan met iemand met dementie, wat kunnen we betekenen als individu en als samenleving voor mensen met dementie.

De presentatie wordt ondersteund met korte filmpjes, een quiz en informatie over Alzheimer Nederland. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Organisatie: "De presentatie vindt plaats in de zaal van “De Zwaluw” aan de Sperwer 55 te Sommelsdijk en begint om 14.00 uur. We sluiten de middag dan weer rond 16.00 uur af. Iedereen die in het onderwerp geïnteresseerd is, is van harte welkom. Toegang en koffie/thee bij binnenkomst zijn gratis. Vooraf opgeven is niet nodig, maar wel prettig voor de organisatie om ongeveer te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Dus graag even een mailtje naar info@o-g-o.nl of een belletje naar Marrie Breeman, 0187-484559 of 06-1305 8237."