Goeree-Overflakkee - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert peuterochtenden op ons eiland, voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers. De eerst volgende peuterochtenden vinden plaats op dinsdag 13 november in bibliotheekvestiging Middelharnis, woensdag 14 november in bibliotheekvestiging van Ouddorp en op donderdag 15 november in bibliotheekvestiging Oude-Tonge, van 09:30 uur tot 11:00 uur. Lees hieronder meer.

Voorleesplezier

Tijdens deze peuterochtenden staat voorleesplezier centraal. Een kwartiertje voorlezen per dag vergroot de woordenschat tot wel duizend woorden per jaar. Zo legt u een stevige basis voor de toekomstige schoolcarrière van uw kind. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol! Tijdens de komende peuterochtenden wordt er voorgelezen uit het prentenboek “Mmm…een taart!” van Susanne Strasser: er staat een taart in het raamkozijn, heel hoog. Beer kan er niet bij en ook voor varken, hond, haas, kip en kikker staat de taart te hoog. En de taart ziet er zo lekker uit, hoe moet dat nu?

"We beginnen de ochtend met het verhaal interactief voor te lezen. Daarna wordt er over het verhaal nagepraat, wordt er gezongen en is er tijd voor koffie, limonade en wat lekkers. En als afsluiting knutselen we iets leuks naar aanleiding van dit grappige en lekkere verhaal! Alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers zijn welkom!"

De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren aanmelden. Dit kan telefonisch, aan de balie van je bibliotheekvestiging of via de website www.bzhd.nl.

  • Dinsdag 13 november van 09.30 – 11.00 uur Bibliotheek Middelharnis, Kerkepad 11 te Middelharnis
  • Woensdag 14 november van 09.30 -11.00 uur Bibliotheek Ouddorp, Raadhuisstraat 4 te Ouddorp
  • Donderdag 15 november van 09.30 – 11.00 uur Bibliotheek Oude-Tonge, ’t Getij 3 te Oude-Tonge.