13 maart 2018, Nieuwe-Tonge - Ter viering van de Internationale Vrouwendag (8 maart) werd er een vrouwendansavond gehouden in Ons Dorpshuis van Nieuwe-Tonge. Het 8MaartteamGO en beheerster Ciska Koole maakten er een gezellige en geslaagde avond van. Ruim veertig vrouwen kwam naar Ons Dorpshuis. Waaronder een tiental Syrische vrouwen. Sommigen van hen zijn nog maar net in Nieuwe-Tonge gearriveerd. Lees hieronder verder.

Maria Evers sprak in haar openingswoord over de redenen dat Vrouwendag nog steeds nodig is. “Er is wereldwijd aandacht en solidariteit nodig tegen vrouwenmishandeling, huiselijk geweld, gebrek aan zorg en onderwijs, onderdrukking en mindere beloning op de arbeidsmarkt.”

Daarna werd het gedicht ‘Er is een land waar vrouwen willen wonen’ van Joke Smit voorgedragen. Er werd gedanst en gepraat. Bij de koffie en thee werd lekker exotisch gebak geserveerd. Het was zeker voor herhaling vatbaar, dus zet vast in de agenda voor volgende jaar: 8 maart 2019 in Ons Dorpshuis Nieuwe-Tonge.