Oude-Tonge - De grote zaal in de Grutterswei was zaterdagavond 16 december 2017 feestelijk ingericht voor de deelnemers aan het kerstbuffet van de Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee (ASVO) opgericht vorig jaar op 28 november na problemen met de ANBO. Maar liefst twee koren kwamen de avond opluisteren met kerstliederen, kerstverhaal en samenzang. Lees hieronder verder.

Het personeel van de Grutterswei had er alles aan gedaan om het de gasten naar de zin te maken. In de mooi versierde zaal zaten de negentig deelnemers aan het buffet aan lange tafels verdeeld over de gehele ruimte. Na een welkomstwoord door voorzitter Wim Koert werd er een glaasje Glühwein geschonken om in de stemming te komen. Bij het buffet was ruim aanbod aan schotels met voorgerechten. Voor het hoofdgerecht was er keuze uit kipsaté, boeuf bourguignon of varkenshaasmedaillons met lekkere rode kool met appeltjes en gebakken aardappeltjes. En natuurlijk ijs met een verrassing toe.

Even na achten, na de koffie, kwamen bijna honderd zangers en zangeressen binnen van de koren Excelsior uit Dirksland onder leiding van Meike Huigens-Warmoeskerken en Apollo uit Nieuwe-Tonge onder leiding van Marlous Smit jr. Iedereen zong het ‘Komt allen tesamen’. Daarna nam de voorzitter van Excelsior Rineke Dolislager het woord. Zij vertelde iets over het koor waarna Excelsior vanaf het podium de ingestudeerde kerstliederen zong, afgewisseld door samenzang en een kerstgedicht. Na de pauze volgde nog meer samenzang en een kerstverhaal. Na een introductie door mevrouw Dolislager zong het koor Apollo vanaf het podium een aantal kerstliederen. Hierna voegden de leden van Excelsior zich erbij op het podium om samen nog twee liederen te zingen. Beide koren werden gedirigeerd door Meike Warmoeskerken met pianobegeleiding van Marlous Smit jr. De avond werd afgesloten door voorzitter Wim Koert, waarna alle aanwezigen staande het ‘Ere zij God’ zongen.

De doelstelling van de ASVO is het behartigen van de belangen en het verhogen van het welzijn, van senioren in het algemeen en van haar leden in het bijzonder. De ASVO organiseert onder meer themamiddagen, spelmiddagen, fiets- en wandeltochten, sporten met gereduceerd tarief elke donderdagochtend bij Sportschool Dynamic Motion, een vakantieweek, oudejaarsbingo. Op 3 januari 2018 houdt de ASVO haar nieuwjaarsreceptie in de Grutterswei van 14.00 tot 16.00 uur.

Foto's Herman Zonneveld, tekst Maria Evers.