Sommelsdijk - Dat regio producten, en in het bijzonder boerenkaas, in opmars zijn bleek dinsdagavond 7 november tijdens de regionale kaaskeuring Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en Zuid Hollandse eilanden. Het aantal ingezonden kazen was groter dan ooit, en de kwaliteit beter dan ooit. Prachtige jonge, belegen, kruiden en babykaasjes lagen te stralen op de kaastafels. Ze werden beoordeeld op uiterlijk, smeuïgheid en geur en smaak door een deskundige jury. Lees hieronder meer.

"Fam. Van Schaik uit Sommelsdijk van kaasboerderij de Westplaat wist maar liefst 2 prijzen binnen te slepen, zowel hun belegen als hun babykaas werden met een prijs beloond. In de categorie babykaas scoorde fam. Van Schaik uit Stellendam ook uitstekend, maar moest de winst net uit handen geven. Op de vraag hoe ze het toch voor elkaar krijgen om elk jaar weer zo’n goed resultaat te halen werd geantwoord dat het gras op de Zuid Hollandse eilanden het belangrijkste voer is voor hun koeien, die zo de lekkerste melk geven. Aan de kaasmakers de taak om daar dan weer de lekkerste kaas van te maken. Nou, dat is gelukt!"

Dankzij de nieuwe sponsors: Agrarisch team Rabobank en veevoerfabriek de Samenwerking, blijft de keuring ook in de toekomst gewaarborgd.