Goeree-Overflakkee - Wist u dat van gebruikt frituurvet en restjes bakolie heel eenvoudig biobrandstof gemaakt kan worden? Gooi het daarom niet bij het restafval of spoel het niet door het toilet, maar lever het apart in. Dan bent u duurzaam bezig! Spoel olie of vet zeker niet door het toilet, maar sorteer het. Gemeente Goeree-Overflakkee recyclen het voor u. Lees hieronder meer.

Spoel olie of vet niet door het toilet
Vet of bakolie verstopt uw afvoer als u het door uw wc spoelt. Het vet komt vervolgens in het riool terecht. Er ontstaat dan een vetophoping in het riool. Ook komt het regelmatig voor dat bij lediging van de groene container straat, vuilniswagens, beladingssystemen en naast geparkeerde auto’s onder de olie of het vet komen te zitten. De kosten van reiniging kunnen in beide gevallen hoog oplopen. Help mee om dit te voorkomen!

U sorteert olie en vet, wij recyclen het!
Wat moet u met gebruikt frituurvet en bakoliën doen? Het is heel eenvoudig. U laat het vet of de olie eerst afkoelen. Giet het vet of de olie daarna terug in de originele verpakking of een lege fles. Sluit vervolgens de verpakking goed af. Dan kunt u de verpakking gratis inleveren in de aparte inzamelcontainers bij diverse supermarkten op Goeree-Overflakkee. Kijk voor locaties op de website van gemeente Goeree-Overflakkee.nl.