5 oktober 2017, Ouddorp - Het, door de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee georganiseerde, evenement ‘Lekker Nazomeren’ heeft inmiddels plaatsgevonden. "De opkomst was geweldig; meer dan 100 kaarten werden verkocht en de aanwezigen genoten van een mooie dag buiten in de prachtige tuin van ‘de Overkant’ in Ouddorp." Lees hieronder een verslag door één van de aanwezigen.

"In een relaxte nazomerse sfeer kon men zelf een plankje met zoete zaligheden voor bij de koffie of thee samenstellen. Wie liever wat hartigs wilde, kon kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod van kazen, tapas en andere hartige hapjes.

Saxofoonkwintet ‘Sax’a’holic’ opende de middag met vrolijke muziek waardoor de stemming er al goed in kwam. Het optreden van Miss Clementine maakte veel indruk op de bezoekers. Juist de ingetogen wijze waarop deze singer-songwriter Ierse folksongs ten gehore bracht, leverde haar weer een groot aantal nieuwe fans op. Op diverse plekken in de tuin van ‘de Overkant’ traden artiesten op. Binnen begeleidde Jorinde Lagendijk zichzelf op de vleugel terwijl zij een aantal prachtige chansons ten gehore bracht. Het gitaar-duo ‘Slice of Life’ speelde op aanstekelijk wijze diverse popsongs voor een enthousiast publiek en ook Caroline met haar uitvoering van evergreens kreeg de handen op elkaar.

Dankzij de belangeloze inzet van deze Flakkeese artiesten, de medewerking van het team van ‘de Overkant’ en de sponsorbijdragen van vele ondernemingen op Goeree-Overflakkee, behaalden de Soroptimisten een mooie opbrengst van ruim €4500 voor ‘School for Justice’.

Samen met de organisatie ‘Free a girl’ zetten de Soroptimisten zich in om jonge meisjes in India uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Deze meisjes kunnen een opleiding volgen aan de ‘School for Justice’. ‘School for Justice’ is een project van de gezamenlijke Soroptimistclubs in Nederland.

Door de positieve reacties en de hoge opbrengst overweegt de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee om een dergelijk evenement volgend jaar te herhalen. Voorlopig gaan de leden van de club in december op pad om luxe chocoladeletters te verkopen ten bate van ‘School for Justice’."