Stellendam - Op zaterdag 22 juli 2017 wordt er bij de Marinahaven, Marina Stellendam (Deltahaven 61) een palingrookwedstrijd gehouden. De wedstrijd begint om 09:00 uur en de prijsuitreiking zal rond 15:30 uur plaatsvinden. Een gedeelte van de opbrengst en sponsoring van Maaskant shipyards en Marina Stellendam gaan naar KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Bent of kent u iemand die paling wil roken meld u dan aan via deze link om u op te geven voor de wedstrijd. Het gaat niet om de competitiestrijd, maar er wordt een gezellige dag van gemaakt voor het goede doel! Lees hieronder snel verder.

"Iedere wedstrijdroker krijg aan het begin van de dag 6 gemerkte palingen. Deze moeten gezouten en gerookt worden en aan het eind van de dag worden er per roker 3 palingen ingeleverd. Vervolgens gaat de jury de winnaar bepalen op basis van uiterlijk, zoutgehalte, kleur, smaak enzovoort.

Tijdens de rookwedstrijd kunt u een kijkje nemen bij de rokers en wordt er tekst en uitleg gegeven over het roken van vis. U kunt al uw vragen kwijt over het visroken. Er worden diverse soorten gerookte vis verkocht zoals paling, zalm, poon, tong, makreel en -heel speciaal- gerookte zandhaaitjes. En natuurlijk ontbreekt de nieuwe haring niet. Verder zijn er ook kraampjes met streekproducten, waaronder de parel van Goeree met rabarber bubbels. Genoeg gekeken en geproefd? Neem gezellig plaats op het terras van het havenrestaurant en geniet met een hapje en drankje van een prachtig uitzicht over Marina Stellendam en het Haringvliet. Van harte welkom!"

Opgeven via bovenstaande link/ dit mailadres: johanvn@live.nl.