Middelharnis - In het kader van het 100-jarig bestaan van de RGO liepen alle leerlingen uit de klassen 1 en 2 donderdagochtend een sponsorwandeling. Dit keer was de sponsorloop bedoeld om geld in te zamelen om in de jubileumweek van begin september voor alle leerlingen een leerzame en leuke week te organiseren met allerlei activiteiten. Leerlingen en docenten liepen een tocht van 5 kilometer. De route liep door Sommelsdijk en Middelharnis naar "de berg" op het Vliedpark. Op 20 juni wordt bekendgemaakt wat de opbrengst van de sponsorloop is. Lees hieronder verder.

In september 2017 bestaat de school honderd jaar. Dat wordt gevierd met een grote reünie op zaterdag 9 september 2017, want veel inwoners van Goeree-Overflakkee en daarbuiten zullen hun weg naar de volwassenheid deels hebben afgelegd op de RGO. In de aanloop naar dit jubileumfeest werden in dit schooljaar al vele activiteiten georganiseerd: een fancy fair, lezingen van oud-leerlingen (de zogenaamde RGO Collegetours), optredens, een speciale jubileum Quiznight en nu dus de sponsorwandeling.

Jubileumweek met grote reünie

Het hoogtepunt van het jubileum zal zijn in de eerste week van september. Voor de leerlingen zijn dat dagen met allerlei speciale activiteiten en festiviteiten. Het jubileumjaar wordt afgesloten met de grote reünie op zaterdag 9 september 2017 voor oud-leerlingen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken en de gelegenheid te geven mee te doen aan deze unieke ‘RGO 100 jaar reünie’ een vriendelijk verzoek om deze activiteit in brede kring bekend te maken, ook aan mensen die niet meer in de regio woonachtig zijn.

Gevraagd: young professionals

Op dinsdag 5 september (van 10.30 uur tot uiterlijk 14.00 uur) wil de RGO graag een groot aantal oud-leerlingen als ‘young professionals’ op school ontvangen die aan groepjes bovenbouwleerlingen kunnen vertellen over hun studie en huidige werk. Hoewel de organisatie van de jubileumweek niet echt een strikte bovengrens heeft qua leeftijd, denkt men voor deze activiteit aan oud-leerlingen van (max.) 40 jaar. Die dag is bedoeld voor alle afdelingen, er is dus behoefte aan voormalige leerlingen die direct zijn gaan werken, of respectievelijk een vervolgopleiding hebben gedaan op mbo-, hbo- of universitair niveau. De organisatie hoopt op veel belangstelling van oud-leerlingen. Graag z.s.m. per e-mail aanmelden via: rgo100@rgomiddelharnis.nl. "Graag zien we ook z.s.m. uw/jouw aanmelding voor de reünie van 9 september. Dit kan via de website van school: www.rgomiddelharnis.nl".