7 juni 2017, Middelharnis - Menheerse Havendag was een succes. Er kwamen "veul meansen kieke" en, niet geheel onbelangrijk, "oak koape". Het zogeheten 'middelpunt' van ons schitterende eiland Goeree-Overflakkee stond volop in de belangstelling en, ook niet geheel onbelangrijk, het was prachtige weer (op de ene bui zaterdagmorgen vroeg na dan). Hoe zit het met de organisatie achter dit geslaagde evenement? Ook enkel zonneschijn of kwam er ook wel eens een bui over... Hieronder leest u een openhartige samenvatting van Coerd de Heer over zijn "Day After the Day After".

Motor achter de Menheerse Havendag, Coerd de Heer:

"Even een berichtje vanuit mijn persoonlijke FB. Gewoon, even lekker lozen en om niet alleen jodelahitie-jubelberichten te plaatsen...

Menheerse Havendag. The Day After the Day After... compleet aan bonken. Mentaal en fysiek. Geen pauze. Dagje vrij kan niet. We hebben gisteren 1 uurtje in het gras van de kersverse tuin gelegen. Heerlijk.

We hebben mooi wel weer met z'n allen een mooi feestje neergezet im 't middelpunt van Goeree-Overflakkee. Vanuit allerlei hoeken bezien een onmogelijke klus, maar voor de poorten van de hel weggesleept met een heel fijn team. En dan tienduizenden mensen zien genieten van alle ideeën en inspanningen. Het meeste is gelukt en werkte zoals gepland. Een aantal dingen niet. Die snijden natuurlijk in de ziel. Wekenlange voorbereiding kan in een paar uur tijd teniet worden gedaan door praktische bezwaren en/of andere omstandigheden. Kill your darlings. Volgend jaar weer een kans (?)

Zo flexibel als Barbapapa, maar wel aan t eind van m'n energie en incasseringsvermogen. Wekenlang nachten van max. 3-4 uur slaap (en dan wakker liggen over de dekking van de kosten van al je oh-zo-leuke ideeën), een gezin dat het een tijdje zonder vader moet doen, normaal werk dat keer op keer in de knel komt, 123 voicemails as we speak, nog veel meer onbeantwoorde mails en andersoortige berichten, kapotte knie en een verwaarloosde Zoutelief. En dat is dan alleen nog maar bij óns thuis. Kan me goed voorstellen hoe het thuis bij de harde kern vrijwilligers is.

Zouden mensen eigenlijk wel beseffen hoezeer je je best moet doen om zoiets op te zetten? Hoe lang iedereen bezig is in z'n vrije tijd? En dat botte kritiek dubbel zo hard aan komt zo vlak na t evenement? Misschien moeten we het een beetje sturen; de eerste day-after is complimentendag. Heb je niets positief te melden, dan hou je de rest voor je. Alleen dankjewels en bossen veren in de bipsen van ieder die het mogelijk heeft gemaakt. Daarna mag iedereen helemaal los gaan met kritiek; Schippers die niet tevreden waren met hun plekkie, exposanten die eigenlijk op een andere plek hadden willen staan, mensen die de muziek te hard vonden, bewoners die hun straat niet snel genoeg opgeruimd zagen, overheden die van alles aan te merken hebben (vaak terecht), de horecaffer die weigert te betalen omdat het podium niet voor zijn terras lag en ja, ook de deelnemer die z'n lunchpakketje te laat kreeg. Iedereen mag blazen. Kunnen we hebben. Als het maar niet de dag er na is... ????

We gaan het gewoon allemaal wéér doen, volgend jaar in het eerste weekend van juni. Maar dan weer een stukje beter. En zéker anders. Meer voor onszelf. Leuker voor onszelf. En met harde deadlines voor de financiering van al dat leuks. Nu al weer zin in.

Méér aan in Menheerse! Alleen maar door al die mensen die het gewoon DOEN.

En door maar weer!"