Middelharnis - Hoe houd je jezelf fit en veerkrachtig als de zorg voor een naaste veel van je vraagt? De workshop 'Zorg voor jezelf en ontdek je kracht' wordt gegeven door Yvonne Groenendijk in het Diekhuus te Middelharnis op woensdag 14 juni 2017, van 13:30 – 15:30 uur. "Wil je nieuwe inzichten opdoen, je meer bewust worden van mogelijkheden om je eigen kracht en zelfvertrouwen op een positieve manier te versterken? Meld je aan bij Stichting ZIJN", dit kan via tel. (0187-)483366 of via de mail.

Als mantelzorger kan je veel dilemma’s tegenkomen. Je wilt er zijn voor die ander en vindt het logisch altijd klaar te staan. Daarnaast weet je vaak ook wel wat belangrijk is voor jezelf, alleen ernaar handelen is niet zo gemakkelijk. Vaak ga je gewoon maar door. Wanneer je te vaak en te langdurig over je eigen grenzen gaat, heeft dat gevolgen voor je eigen gezondheid. Tegelijkertijd kan je er dan niet voor die ander zijn op de manier waarop je zou willen.
Belangrijk is dus om af en toe ruimte te nemen om na te gaan hoe het met jou is. Welke vragen zijn er, wat heb je nodig en hoe pak je het aan? In deze workshop wordt stilgestaan bij het proces dat je als mantelzorger doormaakt en de knelpunten die je tegen kunt komen als het gaat om jouw persoonlijk welbevinden.