Van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 september 2014 werd de Kiwanis Barrelrun 2014 gehouden op het eiland Goeree-Overflakkee. Er werd gestart bij InSide (Tieleman Keukens) met rond 08:30 uur een ontbijt. De Barrelrun is een ontspannen evenement, waarbij gezelligheid en netwerken de belangrijkste factoren zijn.

Vanaf Middelharnis werd er gereden richting Gent waar de overnachting plaatsvond. De volgende dag, zaterdag 20 september, kwam de stoet weer terugrijden naar Melissant. Er waren natuurlijk regels aan het evenement verbonden. Zo moest de auto een geldige APK hebben en mochten er geen spiegels, ruiten, verlichting, banden en wielen worden gesloopt of kapot gereden. "De Barrelrun", zo werd benadrukt, "is geen element van snelheid of tijcompetitie, maar de veiligheid van een ieder staat voorop!" De Run werd spetterend afgeloten met een buffet met partners, sponsoren en mede-betrokkenen en ook werd het opgehaalde bedrag bekend gemaakt. Het totaal bedrag was €10.000!

De opbrengst komt ten goede aan Stichting Huifbedrijden Goeree-Overflakkee. Huifbedrijden is een aparte vorm van hippotherapie. Het is een ontspannen manier om meervoudig lichamelijk gehandicapten te laten bewegen en zo klachten als obstipatie en spasmen te verminderen.
Een huifbed is een stalen constructie waarin twee getrainde paarden lopen. Over de ruggen van de paarden is een zeil gespannen, waarop een deelnemer aan het huifbedrijden in liggende houding bewogenwordt. De deelnemer, meestal cliënt genoemd, ligt op dekens en tussen kussentjes. De huifbedconstructie wordt in of buiten de manege rond-gereden. Door de beweging, de warmte van de paarden en de sfeer, werkt dit ontspannend en masserend voor de cliënt. Meer informatie kunt u vinden op de website.