Regio - Op 12 oktober was er voor de leden van Budokai Senshi weer een examen geplant. Dit examen, voor zowel Kyokushinkai Karate als Kickboksen, bied mogelijkheden voor leden om zichtbaar te maken wat voor ontwikkeling hebben doorgegaan in deze sport. Het uiteindelijk doel is een zwarte band in Karate of een trotse drager van een zwart shirt in het kickboksen. Rond de 40 enthousiaste leden schreven zich in voor het examen, het werd uiteindelijk een zeer succesvolle avond. Lees hieronder een verslag en bekijk de foto's >>

>>vervolg

Om 18:15 uur was het eerst de beurt aan de jeugdkickboksers en karateka. Het energieniveau is altijd goed in deze groepen en dat was tijdens het examen ook te zien. Want ondanks de pittige warming up en conditietraining stonden alle deelnemers nog lachend op de tatami. Daarna mochten zij allemaal hun technische ontwikkeling zien en demonstreerde dat aan de rest van de groep en alle aanwezig publiek. Bij de kickboksers waren dit vechttechnieken zoals diverse stoten en trappen, zowel stilstaand als in beweging en met en zonder partner. Bij de Karateka ging het over de Kihon (basis), Ido Geike (bewegingsvormen) en Kata (schijngevecht). We eindigde het examen met de Randori/sparren. Het ging er pittig aan toe maar iedereen wist dit met succes te beëindigen. Daarna was het tijd voor de resultaten: Jeftha, Cas, Louise, Riley, Denny, Jack, Scott, Bo, Kaya, Logan, Zoe, Vince, Daan en Serina behaalde hierbij 2 slips op hun karate band. Waneer deze slips uiteindelijk resulteren in een band is de trots alleen maar groter. Fajah Luijendijk behaalde de 10e kyu (oranje band), James van Alff, Hidde van Westenbrugge, Noel de Beer behaalde hun 9e Kyu (halve blauwe band), Daan de Jong behaalde de 8e kyu (blauwe band) en Ivar Hersbach de 6e Kyu (gele band). Bij het kickboksen verdiende: Ole, Alejandro, Milo, Skye, Ivar, Salome en fleur de Oranje Badge, Naomi de Blauwe badge, Noa de Gele Badge en Bas en Luuk de Groene Badge. Toch waren de examens nog niet geheel compleet. Want zowel Dean van Roosmalen (8e Kyu), Thijs de Jong (5e Kyu) en Vince van Roosmalen (5e Kyu) werden nog bevorderd voor hun ontwikkelingen in de karate sport als wedstrijdvechters van de club.

Na de Jeugd was het de beurt aan de senioren. Bij de karateka hadden we 1 deelnemer; Ahmad Chaaban. Ahmad is een hardwerkend en gewaardeerd lid binnen de club en behaalde de 9e Kyu in het Karate. Bij de senioren kickboksers deden er 6 leden examen. Deze groep, begeleid door Kees van den Doel en Dennis van Es, behaald de laatste tijd mooie resultaten en dit resulteerde ook in zeer goede examens. Hierin Slaagde Thijs, Niels en Vince voor hun blauwe badge, Adrie en Wilfred voor hun blauwe badge en Martijn voor zijn gele badge. Op naar meer succesvolle avonden met mooie progressie van onze leden.

Meer informatie

Bent u ook geïnteresseerd in Kyokushinkai Karate of Kickboksen? Of 1 van de andere sporten zoals boksen, yawara ju jutsu, kickbag, circuittraining, kettlebelle training of stretch en relax. Je bent bij Budokai Senshi aan het juiste adres. Met een actief ledenbestand van boven de 320 leden en een kader van rond de 20 instructeurs is er voor iedereen wat wils met de juiste begeleiding. We creëren diverse mogelijkheden voor al onze leerlingen en zijn altijd in beweging. Voor informatie kan er gekeken worden op budokai-senshi of contact gezocht worden via de mail of 0641209730. De eerste 2 proeflessen zijn gratis en we hebben mogelijkheden voor iedereen vanaf 2 jaar.