Nieuwe-Tonge - Lees hieronder een deel van het besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, over de onttrekking aan de openbaarheid in de zin van de Wegenwet van aansluitingen van de parallelweg, genaamd Tonisseweg, ter hoogte van hectometerpunt 26.3 in de gemeente Goeree-Overflakkee. Het besluit ligt ter inzage vanaf 2 mei tot en met woensdag 12 juni 2024. Het besluit en de tekening zijn ook digitaal te raadplegen op de provinciale website. Lees meer >>

Vervolg

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland overwegende dat de N215 een provinciale en doorgaande oost-westelijke verbindingsweg is tussen de N59 bij Oude-Tonge en de N57 bij Stellendam en Goedereede. De provincie Zuid-Holland werkt al enige tijd aan de verbetering van de bereikbaarheid, doorstroming en verkeersveiligheid op en rond de N215.

In dat kader is onder meer tussen de plaatsen Melissant en Dirksland tussen Hp. 12,20 en 17,50 een omlegging van de N215 gerealiseerd. Daarbij is de weg ook gedeeltelijk voorzien van parallelwegen.

Dat het gedeelte van de N215 globaal gelegen tussen Middelharnis en Nieuwe-Tonge nog moet worden aangepast. De weg ligt in dit gedeelte buiten de bebouwde kom en is gecategoriseerd als gebiedsontsluitingsweg met een maximumsnelheid van 80 km/u. Ter hoogte van het dorp Nieuwe- Tonge geldt een aangepaste snelheid van maximaal 60 km/u (ingesteld als tijdelijke maatregel gezien de onveilige situatie ter plekke en wachtend op een structurele oplossing).

Dat er sprake is van diverse onveilige aansluitingen tussen de parallelweg en de N215 op het tracé tussen Middelharnis en Oude-Tonge. Deze aansluitingen zijn niet zijn vormgegeven als volledige aansluitingen, kennen lage intensiteiten, en leiden tot ongewenste afslaande bewegingen en stilstaande voertuigen op de N215. Het aantal directe aansluitingen op de hoofdrijbaan van de N215 tussen Middelharnis en Nieuwe-Tonge wordt sterk teruggebracht tot drie hoogwaardige aansluitingen, namelijk bij de Vroonweg middels een uitbuiging van de parallelweg, bij bedrijventerrein De Tram middels een turborotonde en bij Oudelandsedijk in Nieuwe-Tonge middels een ongelijkvloers kruispunt.

Deze maatregelen, waaronder het saneren van directe aansluitingen tussen de parallelweg en de hoofdrijbaan N215, leiden tot een verbetering van de doorstroming van het verkeer, de verbetering van de bereikbaarheid van de aanliggende plaatsen, de verbetering van de leefbaarheid op de Molendijk in Nieuwe-Tonge en tot een verbetering van de verkeersveiligheid.

Dat als gevolg van de hierboven genoemde maatregelen de beide aansluitingen, aan de parallelweg, genaamd Tonisseweg van de N 215 ter hoogte van Hp. 26.3 nabij huisnummer 4 in de gemeente Goeree-Overflakkee, verwijderd moeten worden. Beide aansluitingen zijn openbare wegen in de zin van de Wegenwet, die hun functie zullen verliezen en dienen daarom formeel aan het openbaar verkeer te worden onttrokken.

Lees HIER (Bron officiele bekendmakingen) het hele besluit.

Waar kunt u het besluit inzien?

Het besluit ligt ter inzage vanaf donderdag 2 mei tot en met woensdag 12 juni 2024 ter inzage. Het besluit en de tekening zijn digitaal te raadplegen op de provinciale website. Het besluit en de bijbehorende tekening kan fysiek worden ingezien op onderstaande kantoorlocaties: Het Loket, Zuid-Hollandplein 1, 2596 AW Den Haag en op het Gemeentehuis Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45, 3241 XB Middelharnis.