[DJS – Zeelandia Middelburg 4-3] Middelharnis - Zaterdag 3 juni 2023 stond voor De Jonge Spartaan de eerste ronde van de nacompetitie op de agenda. Tegenstander deze middag was Zeelandia Middelburg, dat als vierde eindigde in de 3e klasse A van Zuid 1. Lees hieronder een sportverslag van de 3 juni gespeelde nacompetitiewedstrijd tussen De Jonge Spartaan en Zeelandia Middelburg en de uitslagen >>

Vervolg

De Jonge Spartaan ging dinsdag 30 mei nipt (0-1) onderuit tegen kampioen MOC’17, waardoor het via de derde plaats in de eindstand de nacompetitie aanving. Door een schorsing ontbrak topscorer Chris Hoogzand deze middag.

Opnieuw was het zeer sfeervol op Spartacus met veel toeschouwers uit beide kampen. Scheidsrechter Carlo van Oijen werd deze middag vergezeld door twee neutrale assistenten. Op het ongebruikelijke tijdstip van 16 uur klonk het eerste fluitsignaal van deze middag.

In de beginfase van de eerste helft lieten de gasten uit Middelburg zien dat ze niet voor niets de lange reis naar Middelharnis hadden gemaakt. Er werd brutaal hoog druk gezet en Zeelandia won vele duels. De balvaardige Celino Davidse schoot in de 10e minuut uit kansrijke positie voorlangs. Kort hierop ging een poging van Bart Huisson ook voorlangs. Keeper Johan Kroon reageerde attent op een poging van Dennis Kovacevic. Diezelfde speler kopte even later over de lat. In de 23e minuut wees de goed leidende arbiter Carlo van Oijen een penaltyclaim van de gasten resoluut af.

Na iets meer dan een half uur was er opnieuw slordig balverlies in de Spartaanse defensie. Celino Davidse bracht de bal voor het doel en het was Bart Huisson, die Zeelandia op een 0-1 voorsprong kopte. Xander Roos zorgde in minuut 35 voor het eerste Spartaanse gevaar. Hij schoot echter naast het doel van keeper Kariem Amer. In de slotfase van de eerste helft bleef de thuisclub matig spelen en dit resulteerde onder andere in een schot van Hamza Zariou, dat knap met een voet werd gekeerd door Johan kroon.

2e helft

De Jonge Spartaan kwam beter uit de kleedkamer en zette nu zelf hoger druk. Na goed doorzetten van Xander Roos schoot Boy Hoogmoed te gehaast over het verlaten doel van Zeelandia. Na een corner van Xander Roos vanaf rechts werd de bal opnieuw in de doelmond gebracht. Johan Vroegindeweij kopte van dichtbij de gelijkmaker binnen. De thuisclub kwam goed weg bij een schot op de buitenkant van de paal van Samet Dogan. Opnieuw onzorgvuldig verdedigen leverde een nieuwe Zeeuwse voorsprong op. Het was Celino Davidse die in de 69e minuut voor 1-2 zorgde.

Zeelandia rekte tijd waar het kon, vooral keeper Kariem Amer maakte het daarbij bont. Juul Peeman werd mee naar voren gestuurd in de slotfase om als stormram te dienen. In de 84e minuut dacht invaller Wiljan Driece met een kopbal de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Er werd echter gevlagd en gefloten voor buitenspel. De Jonge Spartaan speelde niet best, maar op de inzet en vechtlust was niets aan te merken. De lange bal werd vaak gehanteerd en mede door het onzekere optreden van de Zeeuwse sluitpost bleef dit gevaarlijk. In de extra tijd was er een scrimmage voor het doel van Zeelandia. Van dichtbij zorgde Julian Nieuwland voor de 2-2. Zo kwam het tot een verlenging.

Verlenging

In de eerste helft van de verlenging was duidelijk te zien dat de vermoeidheid aan beide zijden zijn tol eiste. Diverse blessurebehandelingen waren het gevolg. Juul Peeman viel geblesseerd uit en Donny Klem kwam voor hem in de plaats. In de slotfase van de verlenging wierp invaller Erik Ruijgers zich voor een schot van Hamza Zariou. Arbiter Carlo van Oijen constateerde daarbij van dichtbij hands en legde de bal op dit stip. Celino Davidse wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal onberispelijk in de kruising. Zo stond De Jonge Spartaan voor de 3e keer deze middag achter.

Na een overtreding op Lars Schriek zag Celino Davidse in de extra tijd van de eerste helft van de verlenging voor de tweede keer deze middag geel en kon alvast de kleedkamer opzoeken.

In het begin van de tweede helft van de verlenging schoot Tim Driece van afstand de 3-3 op het scorebord. Kort hierna had een schitterende poging van afstand van Jeffrey van Veen een beter lot verdiend dan net naast het doel te gaan. Een vrije trap van Dennis Tukker belandde op het dak van het Spartaanse doel. De Jonge Spartaan bleef aanvallen, maar moest oppassen voor de op de counter loerende gasten. Een poging van Julian Nieuwland werd gekeerd door Kariem Amer.

Net toen iedereen aan strafschoppen dacht was er opnieuw een Spartaanse aanval. Via Julian Nieuwland belandde de bal bij de mee opgekomen Erik Ruijgers en deze schoot van dichtbij in de laatste minuut van de verlenging de 4-3 in het Zeeuwse doel. Het goedbezochte Spartacus ontplofte van vreugde. In de extra tijd van de 2e verlenging kwam keeper Kariem Amer goed weg toen hij hands maakte buiten zijn strafschopgebied. Er was echter al gevlagd en even later ook gefloten voor buitenspel.

De Jonge Spartaan verliet opgelucht en onder luid applaus het veld, daarbij realiseert het zich, dat er dinsdag 6 juni in Eethen tegen 3e klasser GDC een volgende zware horde in de nacompetitie wacht. De winnaar van dit duel speelt zaterdag 10 juni de halve finale van de nacompetitie thuis tegen het als 9e in de 2e klasse G geëindigde Walcheren uit Vlissingen.

Toeschouwers: 304

Scheidsrechter Carlo van Oijen gaf geel aan de Spartanen Tim Driece, Jeffrey van Veen en Lars Schriek. Aan de zijde van Zeelandia Middelburg kreeg Celino Davidse in de extra tijd van de eerste verlenging zijn 2e gele kaart. Verder kregen aan Zeeuwse zijde Sander Ouwerkerk, Dennis Kovacevic en Bas Adriaanse geel.